Industrii
AcasăActualZelenski a mulțumit Moldovei pentru sprijinul acordat. El va discuta cu liderii...

Zelenski a mulțumit Moldovei pentru sprijinul acordat. El va discuta cu liderii europeni despre crearea coaliții Patriot

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost primul care a sosit la summitul Comunității Europene. El a mulțumit poporului moldovean pentru că a găzduit mii de refugiați ucraineni de la începutul războiului din Ucraina și a declarat că „UE și NATO sunt o formulă pentru pace”.

“Mă bucur că sunt aici, nu a fost ușor. Am un mesaj din partea Ucrainei, și anume că respectăm Moldova și poporul său. Vom merge împreună, umăr la umăr”, a declarat președintele ucrainean.

Pentru Ucraina, a spus el, viitorul european este o prioritate, la fel ca și aderarea la NATO: „Ucraina este pregătită să fie în NATO, așteptăm ca NATO să fie pregătită să ne accepte”.

Zelenski a mai spus că intenționează să discute cu liderii europeni despre crearea unei coaliții pentru achiziționarea și livrarea de sisteme de apărare antiaeriană Patriot către Ucraina.

Astăzi lucrăm în Moldova. Participăm la summitul comunității politice europene. Ne așteaptă multe întâlniri bilaterale. Dezvoltăm o coaliție pentru furnizarea de avioane de luptă și propunem o coaliție Patriot. UE și NATO sunt o formulă pentru pace. Totul pentru a ne proteja viitorul”, a scris el pe canalul său de Telegram. Vorbim despre o coaliție pentru a furniza Ucrainei sisteme de rachete sol-aer MIM-104 Patriot.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a mulțumit omologului său ucrainean pentru participarea la acest eveniment istoric, în cadrul căruia statele europene își vor confirma, de asemenea, sprijinul pentru Ucraina. De asemenea, ea a mulțumit Ucrainei pentru asigurarea păcii în Republica Moldova.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.mgm.md/
https://www.intertext.md/
Chișinău
cer senin
12.2 ° C
13.2 °
12.2 °
82 %
2.1kmh
0 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
29 °
sâm
28 °
Dum
25 °
https://www.wippo.md/
http://trendseter.md/
https://mediagallery.md/home/ro/