Industrii
AcasăActualZEL-ul Expo-Business-Chișinău este scos la vânzare. Unde este situat?

ZEL-ul Expo-Business-Chișinău este scos la vânzare. Unde este situat?

Compania Metalica-Zuev a scos la vânzare o zonă economică liberă situată la aproximativ trei kilometri de centrul Chișinăului și în apropierea aeroportului. Este vorba despre complexul logistic Expo-Business-Chișinău, cu o suprafață de 13,5 ha. Proprietarul nu a precizat de ce a scos ZEL-ul la licitație, relatează Mold-Street.

Expo-Business-Chișinău este una dintre cele opt zone economice libere existente în Moldova. Potrivit proprietarilor, Alexei și Alexandra Zuev, această zonă are potențial de lucru și dezvoltare în continuare. În plus, complexul are acces la infrastructura de transport. Cu toate acestea, ZEL-ul va necesita investiții mari, deoarece clădirile au fost construite în perioada sovietică.

Menționăm că Metalica-Zuev este o companie specializată în comerțul cu produse laminate din metal. În 2021, vânzările companiei s-au ridicat la 650 mln de lei, cu 51% mai mult decât în 2020. În același timp, profitul firmei a ajuns la 84 mln de lei, de 4,4 ori mai mult decât în anul precedent.

Potrivit Organizației Mondiale a Comerțului, valoarea investițiilor în cele șapte zone economice libere din Moldova în 2021 a fost de aproximativ 47,4 milioane de dolari, aproape dublu față de valoarea din 2020. Cele mai multe investiții (58%) au mers în zona economică liberă Bălți. Aceasta reprezintă peste 27 de milioane de dolari.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °