Industrii
AcasăActualWizzAir revine pe piața din Moldova? Autoritățile negociază cu conducerea companiei

WizzAir revine pe piața din Moldova? Autoritățile negociază cu conducerea companiei

Autoritățile moldovenești negociază cu conducerea companiei aeriene WizzAir pentru a zbura din nou din și spre Chișinău. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, la 3 mai.

Potrivit ministrului, se duc tratative și cu alte companii low-cost. „Încă nu există o decizie privind revenirea companiei, dar continuăm negocierile atât cu WizzAir, cât și cu alți operatori pentru a-i atrage în Moldova”, a spus ea.

Amintim că, la 14 martie, WizzAir a suspendat zborurile din și spre Chișinău. Compania a declarat la momentul respectiv că a luat această decizie din cauza nesiguranței spațiului aerian deasupra Moldovei. Drept urmare, WizzAir a continuat să opereze pe aeroportul din Iași și a crescut numărul de zboruri către Berlin, Barcelona, Milano, Bergamo, Bologna, Roma, Larnaca și Londra.

După plecarea WizzAir, autoritățile moldovenești s-au adresat conducerii Ryanair, cel mai mare transportator low-cost din Europa. Compania și-a exprimat disponibilitatea de a lansa rute din Moldova după schimbarea politicii tarifare.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °