Industrii
AcasăActualVotat în lectură finală: Comerțul internațional cu servicii va deveni mai transparent...

Votat în lectură finală: Comerțul internațional cu servicii va deveni mai transparent pentru operatorii din Moldova

Comerțul cu servicii pe plan internațional pentru operatorii din Republica Moldova va deveni mai transparent și mai previzibil. Deputații au votat în cea de-a doua lectură proiectul de lege cu privire la acceptarea modificării listei de angajamente specifice ale Republicii Moldova în temeiul Acordului General privind Comerțul cu Servicii (GATS). Scopul este eliminarea provocărilor care afectează capacitatea întreprinderilor, în special a celor mici și mijlocii, de a opera pe piețele externe, dar și reducerea costurilor comerciale suportate de acestea.

Principalele modificări vizează asigurarea unui grad înalt de transparență în ceea ce privește modalitățile de informare și de perfectare a actelor necesare pentru a putea desfășura anumite tipuri de servicii. În același timp, va fi optimizat timpul de obținere a actelor permisive, inclusiv prin implementarea metodelor electronice de interacțiune între instituțiile statului și prestatorii de servicii.

Potrivit studiului realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Organizația Mondială a Comerțului, beneficiile obținute urmare a implementării noilor reguli ar avea ca rezultat reducerea costurilor comerciale de 150 miliarde de dolari anual, la nivel global, în special în cele mai importante sectoare de servicii cum ar fi serviciile financiare, de comunicații și de transport.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
31 %
3.1kmh
0 %
mar
23 °
mie
23 °
joi
24 °
vin
25 °
sâm
18 °