Industrii
AcasăActualVor fi acordate subvenții pentru stimularea dezvoltării agriculturii ecologice

Vor fi acordate subvenții pentru stimularea dezvoltării agriculturii ecologice

Vor fi acordate subvenții pentru stimularea dezvoltării agriculturii ecologice. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost examinat, în cadrul ședinței de astăzi, de către membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară.

Proiectul de lege privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice prevede că pentru stimularea promovării și dezvoltării agriculturii ecologice vor fi acordate subvenții din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, mărimea și modul de acordare a acestora urmând a fi stabilite de Guvern.

Proiectul mai conține prevederi menite să asigure dezvoltarea durabilă a producției ecologice, concurența loială și funcționarea adecvată a pieței interne a produselor ecologice. Documentul mai stipulează produsele și substanțele permise pentru utilizare în producția ecologică, etichetarea și certificarea produselor ecologice, importul și exportul acestora. Totodată, potrivit documentului, va funcționa un sistem informațional automatizat privind producția ecologică în scopul evidenței și schimbului de date aferente activității în domeniul producției agroalimentare. Autorii proiectului mai propun delegarea mai multor competențe Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și prevede armonizarea legislației naționale cu legislația Uniunii Europene.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
cer senin
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
32 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
18 °
mar
5 °
Imona Grup ro DI-4368