Industrii
AcasăActual"Vom face și mai mult proiecte pentru a îmbunătăți viața de zi...

„Vom face și mai mult proiecte pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor”. Ce alte obiective și-a mai stabilit ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu?

”Vom face și mai mult proiecte pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor”. Este intenția ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Aceasta este sarcina pe care ar trebui să o îndeplinească proiectele programate pentru 2023, anunțate de șeful Ministerului, Andrei Spînu.

”În anul 2022, în ciuda multiplelor crize, am construit o bază trainică pentru viitorul țării noastre. În 2023, Moldova este gata treacă de la crize la construcție, de la dificultăți la dezvoltare. Va fi anul în care vom construi și mai mult, vom face și mai mult proiecte pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor. Vom merge spre o Moldovă care va arăta altfel decât în trecut. Moldova va fi mai modernă și mai puternică”, a subliniat Spînu.

În acest sens, ministerul Infrastructurii are șase obiective mari pe care se va concentra, în 2023:
  • Mai multă energie regenerabilă, mai multe panouri solare și mai multe instalații eoliene. Vom selecta primele proiecte mari de investiții în centrale de generarea a energie regenerabile;
  • Mai multe drumuri europene. Vom iniția proiecte de peste 12 mlrd de lei pentru reabilitarea drumurilor;
  • Mai multe proiecte pentru satele noastre. Vom lansa un nou concurs de proiecte pentru Satul European;
  • Mai mult transport modern. Vom face regulă în transportul de pasageri prin digitalizare;
  • Mai multă regulă în construcții. Vom aproba Codul Urbanismului și Construcțiilor;
  • Roaming ca acasă în întreaga Uniune Europeană, la fel, cum am făcut cu România. Vom plăti mai puțin atunci când folosim internetul sau telefonul mobil în afara țării.

”Am arătat lumii întregi că moldovenii sunt puternici, muncitori, hotărâți și merită condiții mai bune de trai. Cu dumneavoastră alături, sunt sigur că vom reuși! Am reușit anul trecut, vom reuși și mai multe în 2023”, a adăugat ministrul.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
Intertext ro DI-4356