Industrii
AcasăActualVladimir Bolea, la București: A discutat cu Miniștrii Agriculturii din România și...

Vladimir Bolea, la București: A discutat cu Miniștrii Agriculturii din România și Ucraina despre optimizarea tranzitului de cereale

Vicepremierul Vladimir Bolea s-a întâlnit astăzi, 19 mai, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale al României cu Petre Daea, ministru MADR.  Ulterior, Vladimir Bolea și Petre Daea sau întâlnit în format online cu Mikola  Solski, ministrul ucrainean al Agriculturii.

În cadrul întrevederii, ministrul moldovean și cel român au discutat despre cooperarea moldo – română pe dimensiunea agroindustrială și mecanismele de stimulare financiară și non-financiară a producătorilor agricoli. De asemenea, a fost abordat și subiectul ce ține de portofoliul de proiecte care sunt în derulare, precum și cele care sunt planificate.

Scopul întrevederii dintre cei trei omologi a fost agrearea modului de organizare în vederea optimizării tranzitului cerealelor care sosesc din Ucraina, astfel încât fermierii români să aibă posibilitatea transportului cerealelor, eliberării depozitelor și scoaterii la export a produselor din noua recoltă.

Cei trei miniștri ai Agriculturii din Republica Moldova, România și Ucraina au convenit să facă un schimb de informații cu privire la cantitățile de grâu ce vor urma să fie transportate pe culoarele solidarității.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °