AcasăComerțVinul moldovenesc va fi mai cunoscut datorită cooperării cu Organizația Internațională a...

Vinul moldovenesc va fi mai cunoscut datorită cooperării cu Organizația Internațională a Viei și Vinului

Brandul vinicol „Wine of Moldova. A legenda live” va fi mult mai recunoscută, iar țara noastră va deveni mai apreciată pentru producția de vinuri de calitate în întreaga lume. Acest lucru va fi posibil datorită schimbului de informații și unei colaborări mai strânse între Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) și Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV), asupra căruia au convenit conducătorii celor două structuri, Cristina Frolov şi Luigi Moio.

Totodată, urmare a acestei cooperări, țara noastră și produsele vinicole vor beneficia de toate platformele necesare pentru o vizibilitate maximă în rândul comunității internaționale de specialitate, iar un prim efect aștept va fi atingerea unei cote mai mari a exporturilor de vinuri moldovenești peste hotarele țării.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele setate și activitățile bilaterale ce vor fi întreprinse în următorii ani și care au fost formulate pe parcursul întrevederii dintre directorul ONVV și noul președinte al OIV, Luigi Moio, profesor în oenologie la Universitatea din Napoli, Italia, ales în funcție pentru un mandat de 4 ani, la cea de-a 19-a ediție a Adunării Generale a OIV.

„Țara noastră se bucură de aprecierea comunității internaționale de specialitate, iar acest lucru ne încurajează și mai mult să întreprindem noi activități, ce țintesc creșterea calității vinurilor moldovenești. Indubitabil, în câțiva ani, la nivel internațional, brandul vinicol de țară „Wine of Moldova” va fi sinonim al vinurilor de înaltă calitate cu un „terroir” deosebit. Pe parcursul întrevederilor, reprezentanții OIV, partenerii noștri externi, și-au arătat deschiderea de a susține țara noastră în eforturile sale de a valorifica și mai mult instrumentele și platformele de promovare disponibile pentru țările vinicole mici, precum este Moldova”, a declarat Cristina Frolov, directorul ONVV.

foto: europe-in-sight.eu
Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

„Trei întrebări fără politică” – cu Oleg Leonte

Interlocutorul nostru de astăzi este Oleg Leonte. Scurtă prezentare: Oleg Leonte – director al întreprinderii Verivers-com SRL, specializată în forjarea artistică a metalului. După specialitate...
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
ploaie ușoară
13.2 ° C
13.9 °
11.6 °
82 %
2.2kmh
0 %
sâm
15 °
Dum
11 °
lun
11 °
mar
14 °
mie
14 °
Birotix Com ro DI-4370