AcasăAgriculturaVinificatorii sunt susținuți de USAID pentru a spori calitatea vinurilor de autor

Vinificatorii sunt susținuți de USAID pentru a spori calitatea vinurilor de autor

Şaisprezece vinării mici și medii, dintre care zece membre ale Asociației Micilor Producători de Vinuri, au beneficiat din partea Proiectului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Agricultura Performanta în Moldova de echipamente performante și asistență tehnică pentru îmbunătățirea procesului de producere a vinurilor și sporirea calității vinului de autor, transmite MOLDPRES.

Utilajele noi, în valoare totală de circa 170 mii de dolari, includ fermentatoare de inox, vase de inox pentru stocarea vinului, prese, sisteme de control al temperaturii, filtre de curățare și sterilizare a vinurilor etc.

Noile echipamente permit gestionarea ușoară a procesului de producere a vinului în toate fazele de producere, garantează standarde igienice, permit maturarea vinului și sporirea calității lui. Totodată, suportul oferit de USAID a generat investiții adiționale de circa 410 mii de dolari din partea vinăriilor pentru perfecționarea procesului de producție. Tehnologiile îmbunătățite le permit micilor vinificatori să îmbutelieze vinurile oferind valoare adăugată produsului comercializat.

În cadrul aceleiași inițiative de susținere a eforturilor micilor vinificatori să sporească calitatea vinului, USAID a ajutat Asociația Micilor Producători de Vinuri să procure mici echipamente necesare în procesul de producere și îmbuteliere și etichetare a vinului, care sunt oferite cu împrumut membrilor asociației în perioada de recoltare, producere și îmbuteliere a vinurilor.

Nicolae Olărașu, care deține Crama Mingir, susține că echipamentul oferit de USAID îi permite să asigure un flux continuu de producere a vinului. Datorită noului echipament, vinăria își va îmbunătăți capacitățile de producție și speră să-și extindă vânzările în România, ceea ce îi va permite să construiască la cramă o sală de degustare pentru turiști. ”În afară de echipament, am primit din partea experților consultanță de producere și marketing, am fost ajutați în crearea website-lui și materialelor de prezentare”, afirmă vinificatorul.

În anul curent, vinurile moldovenești au cucerit peste o mie de medalii la concursurile internaționale. Dintre acestea, peste două sute de medalii revin micilor producători de vinuri, membri ai Asociației Micilor Producători de Vinuri din Moldova.

Foto: USAID
Foto: USAID

alocapitala
bazadedate

„Trei întrebări fără politică” cu Stanislav Popov

În continuarea rubricii ”Trei întrebări fără politică” – am avut o convorbire plăcută cu Stanislav Popov. Scurtă prezentare: Stanislav Popov de specialitate inginer- electronist. Din...
Papir Print Ro DI-4406
Chișinău
cer senin
6.1 ° C
6.6 °
5 °
53 %
2.2kmh
0 %
lun
6 °
mar
1 °
mie
1 °
joi
4 °
vin
1 °
Intertext ro DI-4356