Industrii
AcasăActualVictoriabank va cumpăra acțiunile BCR Chișinău. Când va avea loc tranzacția?

Victoriabank va cumpăra acțiunile BCR Chișinău. Când va avea loc tranzacția?

Banca comercială Română, BCR, își vinde sucursala din Republica Moldova către una dintre cele mai mari bănci din Moldova, Victoriabank. Compania a precizat această informație într-un comunicat de presă din 30 martie.

Banca Comercială Română și Victoriabank au agreat un acord de vânzare integrală a acțiunilor deținute de Banca Comercială Română în filiala BCR Chișinău. Finalizarea tranzacției este așteptată să aibă loc în a doua parte a acestui an.

Astfel, ambele bănci trebuie să îndeplinească mai multe condiții suspensive, inclusiv aprobarea Băncii Naționale a Moldovei, a Băncii Naționale a României, a Băncii Centrale Europene, a Consiliului Concurenței din Republica Moldova și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Republica Moldova.

În comunicatul de presă al băncii se precizează că, BCR Chișinău are peste 13.000 de clienți activi, 110 angajați și patru unități, două în Chișinău, respectiv câte o unitate în Cahul și Bălți. La finele anului 2022, profitul băncii se ridica la 131,7 milioane lei.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
26.2 ° C
26.2 °
26.2 °
27 %
6.7kmh
0 %
mar
26 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
18 °