Industrii
AcasăActualUn singur raport anual pentru companiile cu un rulaj de până la...

Un singur raport anual pentru companiile cu un rulaj de până la 10 mln lei – Noua țintă a Ministerului Economiei pentru anul 2024

Experții Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor, Serviciului Fiscal de Stat, vor lucra alături de experți din mediul de afaceri pentru a elabora un nou proiect de lege pentru antreprenori. Obiectivul final în acest proces – un singur raport anual pentru companiile cu un rulaj de până la 10 mln lei. Începână cu noul an fiscal 2024.

”Companiile noastre suportă costuri imense pentru a elabora tot felul de rapoarte instituțiilor statului. Desigur, statul trebuie să primească informația de care are nevoie de la companii, dar asta se poate face într-un mod mai simplu, care să consume mai puțin timp antreprenorilor. Consumând mai puțin timp îndeplinind rapoarte, un administrator sau un manager financiar poate dedica mai mult timp dezvoltării companiei, optimizării activității și creșterii competitivității acesteia”, menționează ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, pe pagina de Facebook.

El consideră că, birocrația excesivă descurajează o nișă de antreprenori din a face primul pas înregistrându-și o afacere. Ei preferă să activeze neoficial pentru a nu susține costuri.

”Continuăm să ajutăm antreprenorii să economisească timp și bani, să se concentreze pe alte lucruri decât comunicarea cu statul și obținem în proces un cadru de reglementare clar și simplu”, a conchis Alaiba.

Abonează-te la canalul nostru de Telegram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri economice și financiare.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
HR-Consulting Ro DI_4373
Chișinău
cer senin
8.2 ° C
8.2 °
8.2 °
71 %
2.1kmh
0 %
Dum
10 °
lun
18 °
mar
9 °
mie
3 °
joi
9 °
Intertext ro DI-4356