Industrii
AcasăActualUn post de televizune a fost sancționat cu 15 000 de lei....

Un post de televizune a fost sancționat cu 15 000 de lei. Ce s-a întâmplat?

Postul de televiziune Noroc TV a fost sancționat cu 15 000 de lei pentru că a difuzat emisiunele circa patru luni, deși licența a expirat. Decizia a fost luată de Consiliul Audiovizualului (CA), care susține că a informat prin două scrisori administrația canalului despre expirarea termenului licenței, însă nu au fost luate măsuri în acest sens, informează portalul media-azi.md.

Licența de emisie a postului de televiziune Noroc TV a expirat la 17 octombrie 2021, iar televiziunea a continuat să emită serviciile de programe fără a avea acest drept, fapt constatat prin verificările specialiștilor CA.

Astfel, în cadrul ședinței din 9 februarie, membrul CA Eugeniu Rîbca a propus sancționarea postului de televiziune cu 19.000 de lei, marja fiind între 15.000 – 20.000 de lei în acest caz, pentru că televiziunea ar fi activat ilegal aproape patru luni și contrar somațiilor autorității. Membra CA Aneta Gonța a propus reducerea amenzii până la 15.000 de lei din cauza necunoașterii motivelor lipsei de reacție din partea televiziunii. Propunerea ei a fost susținută de majoritatea membrilor CA.

De asemenea, membrii CA au decis să suspende examinarea cererii de eliberare a unei noi licențe de emisie companiei Noroc Media pentru postul de televiziune Noroc TV. Televiziunea aparține Doiniței Topală, fiica fostului consilier municipal liberal Iurie Topală, ex-director al întreprinderii Calea Ferată. Cererea de eliberea a licenței a fost depusă pe 12 ianuarie la CA, ziua în care Iurie Topală a fost reţinut în Belgia în cadrul unei cauze penale pornite de procurorii din Republica Moldova.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
MGM ro DI-4357
Chișinău
cer senin
-7.3 ° C
-5.8 °
-7.3 °
85 %
4.6kmh
0 %
joi
-0 °
vin
2 °
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
2 °
Real Business Ro DI_4410