AcasăAgriculturaUn laborator de producere a materialului săditor devirusat de alun creat în...

Un laborator de producere a materialului săditor devirusat de alun creat în R. Moldova

Un laborator modern de producere a materialului săditor devirusat a fost creat în ţara noastră de compania Euroalun, membră a Asociaţiei MOVCA, în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit MOVCA, laboratorul Vitrohub Moldova va produce material săditor devirusat de alun. Acesta dispune şi de capacităţi pentru a obţine portaltoaie de pomi fructiferi, plante perene de uz medicinal, precum şi decorative.

Laboratorul a fost creat în conlucrare cu experţi din Italia care vor instrui și angajații pentru ţara noastră, iar toată producția se va face la comandă.

El dispune de o seră modernă, situată la Puhoi, raionul Ialoveni iar în timpul apropiat va mai fi montată o seră şi va fi pus în funcţiune utilaj de producere a ghivecelor din hârtie biodegradabilă.

Conform sursei citate, materialul săditor produs la noul laborator poate fi utilizat şi în agricultura ecologică, inclusiv pentru extinderea livezilor sau pe terenurile certificate.

alocapitala
bazadedate

TREI ÎNTREBĂRI FĂRĂ POLITICĂ CU ALA KUROCICHINA

Astăzi, în cadrul rubricii "Trei întrebări fără politică", vorbim cu Ala Kurocichina. Scurtă prezentare: Ala Kurocichina este director corporativ al companiei internaționale APL GO, care...
Policontract DI_4403
Chișinău
cer senin
6.1 ° C
6.6 °
5 °
53 %
2.2kmh
0 %
lun
6 °
mar
1 °
mie
1 °
joi
4 °
vin
1 °
Boncom Ro_DI_4405