Industrii
AcasăActualUE este mai presus de orice civilizație. Prim-ministrul italian sprijină Moldova, Ucraina...

UE este mai presus de orice civilizație. Prim-ministrul italian sprijină Moldova, Ucraina și Georgia pe calea integrării europene

Italia sprijină Moldova, Ucraina și Georgia pe calea integrării europene. Premierul italian Giorgia Meloni a declarat acest lucru la un summit al comunității politice europene.

„Prezența noastră aici este o oportunitate de a vorbi unii cu alții, de a aprofunda problemele noastre și de a înțelege ce nu funcționează și cum poate fi rezolvat. UE nu este un club, nu înseamnă doar reguli și interese. UE este mai presus de orice civilizație bazată pe ideea de libertate și egalitate a oamenilor, pe valori precum solidaritatea și statul de drept. Ne aflăm aici pentru a vă reaminti că nu vom permite ca aceste principii să fie contestate sau distruse de cei care cred că ne pot duce înapoi la cei mai dificili ani ai secolului trecut”, a declarat Meloni.

“Susținem Moldova, Ucraina, Georgia și țările din Balcanii de Vest în drumul lor spre aderarea la UE. Acest lucru nu înseamnă extinderea Uniunii Europene, ci repunerea fiecăruia la locul său, pentru că nu există o Europă de serie A și de serie B, ci doar o Europă”, a declarat ea. De asemenea, premierul a promis că Italia a fost și va fi alături de Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”.

Statele membre ale UE trebuie să își intensifice eforturile pentru a găsi cele mai bune soluții la crizele cu care se confruntă continentul, în special în domeniul energiei și al securității militare, a spus ea.

“Avem mult de lucru, dar trebuie să facem în așa fel încât Europa, care a fost protagonistul trecutului, să devină protagonistul viitorului”, a conchis Meloni.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.wippo.md/
http://trendseter.md/
https://www.stivuitor.md/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057306324418
Chișinău
cer senin
12.2 ° C
13.2 °
12.2 °
82 %
2.1kmh
0 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
29 °
sâm
28 °
Dum
25 °
https://www.wippo.md/
http://trendseter.md/
https://www.stivuitor.md/