AcasăTransport și comunicațiiUcraina a introdus înregistrarea obligatorie a transportatorilor nerezidenţi de mărfuri

Ucraina a introdus înregistrarea obligatorie a transportatorilor nerezidenţi de mărfuri

Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) a anunţat că operatorii care efectuează transport rutier internațional de mărfuri pe teritoriul Ucrainei, începând cu 1 iulie curent, sunt obligaţi să se conformeze prevederilor din Codul vamal ucrainean privind înregistrarea obligatorie a nerezidenților care transportă mărfuri sub control vamal pe teritoriul Ucrainei, în cadrul operațiunilor de import, export sau tranzit. Lipsa înregistrării va sta la baza refuzului de vămuire a mărfurilor și trecerea frontierei ucrainene.

Potrivit ANTA, pentru efectuarea înregistrării, operatorii de transport au posibilitatea să completeze cererea specială direct la punctul de control la intrarea sau ieșirea din Ucraina, cu prezentarea obligatorie a unei copii a certificatului de înregistrare a persoanei juridice, eliberat de autoritatea competentă a țării de înregistrare.

De asemenea, cererea completată poate fi remisă în prealabil prin poștă la adresa oricărui birou vamal necesar, personal sau prin intermediul persoanei autorizate ori brokerului vamal, cu prezentarea obligatorie a unei copii a certificatului de înregistrare a persoanei juridice, eliberat de autoritatea competentă a țării de înregistrare. Cererea menționată poate fi completată în limbile ucraineană sau engleză.

După introducerea în sistemul informațional al Serviciului Vamal al Ucrainei a datelor prezentate în cerere, operatorului de transport se atribuie un număr de înregistrare temporară în termen de 1 oră. Acest număr de înregistrare temporară va permite transportatorului să efectueze toate formalitățile și procedurile vamale fără restricții. Un număr de înregistrare permanent va fi atribuit în termen de 5 zile lucrătoare.

În cazul în care cererea nu conține datele necesare sau dacă operatorul de transport a fost înregistrat deja în sistemul informațional, Serviciul Vamal al Ucrainei poate refuza atribuirea unui număr de înregistrare prealabilă.

Cererea de înregistrare nominalizată poate fi accesată la adresa electronică oficială a Serviciului Vamal al Ucrainei: https://customs.gov.ua/en/oblik-nerezidentiv#scrollTop=020

foto simbol
Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

Trei întrebări fără politică cu Oleg Sliusarenco

Oleg Sliusarenco a răspuns la trei întrebări fără politică. Scurtă prezentare: economist de profesie. Profesional cu o experiență de 20 de ani în analiza pieței...
Tehgaz_grup Ro DI_4382
Chișinău
ploaie ușoară
13.2 ° C
13.9 °
11.6 °
82 %
2.2kmh
0 %
sâm
15 °
Dum
11 °
lun
11 °
mar
14 °
mie
14 °
Boncom Ro_DI_4405