AcasăTransport și comunicațiiTrenul Chișinău-București își va relua circulația din 1 noiembrie

Trenul Chișinău-București își va relua circulația din 1 noiembrie

Ruta de tren Chișinău-București își va relua circulația din 1 noiembrie, după o pauză de peste 20 de luni. Circulația trenurilor a fost sistată în martie 2020.

Trenul este programat să înceapă să circule pe 1 noiembrie. Astfel, refacerea comunicației feroviare prin trecerea frontierei Iași-Ungheni va face posibilă conectarea capitalelor Republicii Moldova și României cu o rută directă, precum și a rutelor de schimb prin Iași-Ungheni cu toate direcțiile României și Moldovei.

De asemenea, la Chișinău a fost deschis un terminal de numerar CFR Călători, prin care doritorii pot cumpăra bilete pentru toate trenurile europene, inclusiv pentru cele care pleacă din România către țările vecine.

Conducerea Căii Ferate anunță și despre posibilitatea deschiderii unei rute de tren Iași-Chișinău-Odesa. Subiectul va fi discutat astăzi la Iași, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Mondiale a Turismului – Misiunea economică RM-RO-UA „Turismul – punte pentru Integrare Economică Europeană”. La eveniment vor participa Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT), conducerea Căii Ferate a Moldovei și a Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din R. Moldova.

Evenimentul este realizat sub înaltul patronaj al primarului municipiului Iași, Mihai Chirica. Scopul acestui eveniment este de a aduce împreună actorii cheie (privați și publici), care să conlucreze pentru a crea condiții menite să asigure un climat favorabil relansării turismului, în special a celui regional. La eveniment vor participa peste 100 persoane din domeniul turismului și sfere conexe (administrații publice, reprezentanți ai organizațiilor de profil, operatori turism și vinării, reprezentanți ai companiilor de consultanță) din Republica Moldova, România și Ucraina (Regiunea Odesa).

Foto: tv8.md; APIT

alocapitala
bazadedate

Trei întrebări fără politică cu Raisa Carauș

Continuăm rubrica noastră "Trei întrebări fără politică". Astăzi la trei întrebări răspunde Raisa Carauș. Scurtă prezentare: Raisa Carauș – vicedirectorul companiei ”Carauș E.D.” SRL,...
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer fragmentat
3.7 ° C
3.9 °
2.2 °
85 %
2.7kmh
75 %
lun
10 °
mar
14 °
mie
15 °
joi
15 °
vin
16 °
HR-Consulting Ro DI_4373