Industrii
AcasăActualTrei posturi TV din Moldova au fost sancționate. Amenzile se ridică la...

Trei posturi TV din Moldova au fost sancționate. Amenzile se ridică la 20 000 de lei

Consiliul Audiovizualului a sancționat mai multe posturi de televiziune din Republica Moldova, în contextul informării despre criza de securitate din regiune.

Astfel, în cadrul ședinței publice din 02 martie 2022, autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat rezultatele monitorizării programelor audiovizuale de știri și de dezbateri, de informare în probleme de interes public, inclusiv cele achiziționate/ retransmise ale posturilor de televiziune: „NTV Moldova” și „RTR Moldova”, pe perioada 24-27 februarie 2022, în care este reflectată criza de securitate din regiune.

Rezultatele monitorizării au atestat că în situația complicată în care s-a pomenit regiunea, ambele posturi de televiziune manifestă o  precauție editorială prin excluderea din grila de emisie a emisiunilor retransmise/achiziționate din Federația Rusă, în care conținuturile difuzate sunt susceptibile de a transmite informații unilaterale, ceea ce nu contribuie la formarea liberă a opiniilor cetățenilor Republicii Moldova, în baza unui pluralism real al informațiilor.

În acest sens, NTV Moldova a fost sancționat cu 15 mii lei și patru avertizări publice, iar RTR Moldova cu cinci mii de lei și cinci avertizări publice.

CA menționează că a fost supus monitorizării și postul de televiziune „Primul în Moldova”. Prin urmare, postul tv a fost sancționat cu 20 mii lei și două avertizări publice.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Papir Print Ro DI-4406
Chișinău
cer senin
18.2 ° C
18.9 °
16.2 °
49 %
6.7kmh
0 %
lun
15 °
mar
17 °
mie
19 °
joi
22 °
vin
21 °
Intertext ro DI-4356