Industrii
AcasăActualTrei poduri rutiere, care fac legătura dintre Republica Moldova și România, vor...

Trei poduri rutiere, care fac legătura dintre Republica Moldova și România, vor fi modernizate

Trei poduri rutiere, care fac legătura dintre Republica Moldova și România, vor fi modernizate. La ședința de astăzi, 29 martie, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor cu România, pentru încheierea unor acorduri în acest sens.

Este vorba despre podurile rutiere Leușeni – Albița, Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni. Acestea au fost construite între anii 1958 și 1964 și, în prezent, se află într-o stare deplorabilă. Expertiza tehnică a arătat că toate cele trei poduri necesită lucrări de reabilitare și de înlocuire a unor elemente. Mai mult, în cazul podului Sculeni – Sculeni, au fost depistate defecte și degradări la elementele constructive.

Potrivit acordurilor, România va finanța modernizarea și întreținerea podurilor pe teritoriul său, iar Republica Moldova va fi responsabilă de reparația și întreținerea tronsoanelor de pe teritoriul său. În Acordurile care vor fi negociate vor fi incluse prevederi în care figurează tipul lucrărilor de consolidare, măsurile de fluidizare a traficului sau protecția mediului.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °