Industrii
AcasăOpinia expertului"Trei întrebări fără politică"

„Trei întrebări fără politică”

Noi deschidem un nou ciclu de știri pe Business Pages sub denumirea „Trei întrebări fără politică”. Oaspeții rubricii vor fi, în general, oameni de afaceri, însă sperăm că la 3 întrebări ale noastre vor fi gata să răspundă și reprezentanți ai autorităților și organizațiilor obștești.
Astăzi, la trei întrebări răspunde Andrei Jicol.

Scurtă prezentare: Andrei Jicol activează în afaceri din anul 2006, în 2010 şi-a început propria activitate de întreprinzător prin crearea companiei „Trendseter” – primul sales house (casa de vânzări) de publicitate outdoor în Republica Moldova. Astăzi, Andrei este Director al unei firme de succes, partener al diferitor companii, membru al Consiliului și conducător al Secției de publicitate exterioară din cadrul Asociației Agențiilor de Publicitate „AAPM”. În 2016, a devenit laureat al medaliei Consiliului Coordonator al Publicităţii pe lângă Consiliul Interstatal pentru Politica Antimonopol din cadrul CSI „Pentru utilitate în domeniul comunicațiilor de marketing”. Este căsătorit, are trei copii.

Prima întrebare: Andrei, Dumneavoastră sunteţi laureat al medaliei Consiliului Coordonator al Publicităţii pe lângă Consiliul Interstatal pentru Politica Antimonopol din cadrul CSI „Pentru utilitate în domeniul comunicațiilor de marketing”. Acestă distincţie a influenţat cumva asupra Dumneavoastră?

Răspuns:

– Mai degrabă, nu atât de mult a influențat cât a confirmat corectitudinea intenţiilor şi dacă doriţi senzaţiilor mele: afaceri – nu înseamnă doar bani, afaceri – înseamnă o mare responsabilitate socială. Și dacă poți să faci ceva util – pentru colectiv, pentru oraș, pentru ţară – atunci fă-o! Nu în zadar unul din criteriile de succes al companiilor occidentale este orientarea lor socială. Și comunicarea cu colegii în Sankt Petersburg, în timpul ceremoniei de decernare a medaliei doar a impulsionat această dorință de „a fi util din punct de vedere social” – cât de patetic n-ar suna acest lucru. Mă bucur de faptul că sunt direct implicat în acțiunea Un Art Oraș (plasarea pe panourile publicitare din capitală a reproducerilor picturilor artiștilor plastici autohtoni – remarca redactorului. ), instalarea în Orășelul de Crăciun lângă Palatul Național a două tumbe de afiș (suporturi moderne de afiş), promovarea informaţiei despre „Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112”. Asta dacă să vorbim pe scurt. Mai există proiecte interesante, care sper vor fi realizate cu succes.

A doua întrebare: Apropo, despre proiectele de viitor. Ce planuri aveţi pentru viitorul imediat?

Răspuns:

– Probabil, cel mai interesant lucru este implementarea proiectului „Pentru capitala europeană – staţii europene” (râde: „Este o denumire neoficială, este esența proiectului”). Totul este simplu: chișinăuienii merită să aștepte troleibuzele și autobuzele în staţii frumoase şi comode. Nu voi da aprecieri staţiilor existente. În oraş sunt, doar locuri unde pavilioane nu există deloc! Și noi, în comun cu firma Varo-Inform, suntem dispuși să investim în pavilioane pentru staţii noi, frumoase şi confortabile. Doi ani luptăm pentru obţinerea unei AUTORIZAŢII! Da-da, avem nevoie nu de bani, ci de autorizaţia pentru a face investiții în oraș! Sunt foarte bucuros de faptul că acum, după ce au trecut doi ani, situația se schimbă real. Cu plăcere și recunoștință vreau să menționez în acest context aportul la această mişcare pozitivă a Dlui Primar Ruslan Codreanu. În general, realizarea proiectelor utile cu impact social este posibilă dacă există o strânsă interacţiune dintre mediul de afaceri și structurile competente, inclusiv autoritățile. Mă bucur că dialogul se îmbunătățește. Important este că va câștiga orașul natal.

A treia întrebare: Ce doriți să le uraţi celor care vor să înceapă o afacere?

Răspuns:

Voi răspunde foarte pe scurt, deși această concizie – este rezultatul activităţii mele de 16 ani în afaceri: de la bun început planificaţi-vă afacerile şi din punct de vedere al utilităţii sociale; purtaţi-vă o răspundere fiscală cinstită; învățați – permanent!

Mulțumesc, Andrei!

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Lantaur ro DI-4376
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
40 %
4.1kmh
0 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
27 °
Papir Print Ro DI-4406