Industrii
AcasăOpinia expertului"Trei întrebări fără politică" cu Stanislav Popov

„Trei întrebări fără politică” cu Stanislav Popov

În continuarea rubricii ”Trei întrebări fără politică” – am avut o convorbire plăcută cu Stanislav Popov.

Scurtă prezentare: Stanislav Popov de specialitate inginer- electronist. Din momentul înființării din 2009 și până în prezent administrează fără întrerupere Biroul de Audit al Tirajelor și Internetului (BATI – este o organizatie necomerciala , care se ocupă cu auditul independent al tirajelor editurilor de presă scrisă și evaluarea auditoriului on-line media.

Din 2017 conduce departamentul de marketing al celei mai mari rețele de farmacii ”Farmacia Familiei”. Are doi copii. Calm, chibzuit, modest și carizmatic. Are un hobby neobișnuit pentru un bărbat – cultivarea condimentelor.

Prima întrebare: Stas, BATI de aproape 10 ani se asociază nu doar cu evaluările media, dar și cu numele Dvs. Ce prezintă BATI pentru Dvs personal?

Răspuns:

În primul rînd – este o Școală a vieței, unde poți face carieră. Pentru că BATI – este creația unei întregi echipe de oameni minunați și profesioniști în domeniul lor: conducători a editurilor media și on-line, agențiilor de publicitate, companiilor mari, organizațiilor de binefacere, la fel și consultați internaționali. Sunt acei oameni, pentru care lucrul după reguli corecte și profesionalismul sunt un credo pe viață. Și anume ei m-au inspirat să-mi fac meseria nu doar pentru bani – credeți-mă, bani nu sunt chiar atât de mulți (râde). Scopul principal a devenit de a crea o concurență loială pe piața media și cea de publicitate și de a o ajuta să se dezvolte conform regulilor internaționale recunoscute. Da, sună ambițios. Dar mie nu-mi e frică de această manifestare a ambiției, pentru că sunt rezultate: beneficiarii de publicitate, mai ales de peste hotare, organizațiile de binefacere din străinătate utilizează datele primite de la BATI pentru a alege executorul – una din agențiile de publicitate sau pentru a alege una din platformele media pentru lucru.

De fapt, BATI pentru mine personal, este o posibilitate de a contribui la realizarea unor scopuri de neatins, luând în considerație specificul local, și în același timp de a face parte dintr-un proiect foarte interesant la nivel național și în interesul unei întregi industrii. Uite-așa un maximalism, păstrat încă din adolescență(râde).

A doua întrebare: Apropo, despre proiecte. Care sunt planurile pentru viitorul apropiat?

Răspuns:

Pentru o lungă perioadă de timp, accentul principal a fost pus pe auditul publicațiilor tipărite, măsuram dimensiunea și profilul publicului, chiar măsuram investițiile publicitare în ansamblu, pe piață și pentru edituri și agenții de publicitate, în special. Din păcate astăzi situația în presa scrisă, ca și în întreaga lume, nu este cea mai simplă, prin urmare, până la sfârșitul anului, intenționăm să închidem direcția presei scrise în cadrul BATI. Optimizarea direcției online va deveni prioritară. Vom dezvolta măsurarea publicului online existent astăzi, adăugând date despre profilul și dimensiunea audienței dispozitivelor mobile (smartphone-uri, tablete), precum și adăugarea de noi componente: măsurarea publicității video, întocmirea rapoartelor de calitate și cantitate pe piața publicității online. Planificăm și alte surprize utile pentru piață. În mare măsură, această situație va depinde de implicarea tuturor jucătorilor săi… Probabil, maximalismul meu „joacă” din nou, dar din anumite motive sunt optimist și cred că vom reuși în toate.

A treia întrebare:
Sunteți șeful departamentului de marketing în compania, care în 2018 a câștigat două premii naționale de prestigiu: „Marca comercială 2017” în nominalizarea „Marcă socială responsabilă” și „Notorium Trademark Awards” – în cadrul concursului celor mai recunoscute branduri ale publicului din Moldova.

Ce sfaturi aveți pentru începătorii în marketing?

Răspuns:

În primul rând, nu urmați standartele. Nu vă fie teamă să experimentați, depășiți „limitele”. Învățați să analizați și să depășiți tendințele și noutățile. Învățați din experiența altora. Conștiențizați că nu sunteți „cel mai deștept”, dar, cu încrederea că aveți dreptate, mergeți înainte fără compromisuri. Acceptați criticile. Doar așa puteți deveni un profesionist și nu doar să fiți numit profesionist.

Mulțumesc, Stanislav!

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Birotix Com ro DI-4407
Chișinău
ploaie ușoară
21.1 ° C
21.1 °
20.2 °
95 %
2.6kmh
0 %
joi
30 °
vin
34 °
sâm
35 °
Dum
34 °
lun
26 °
Tehgaz Grup S.R.L.