Industrii
AcasăOpinia expertuluiTrei întrebări fără politică – cu Irina Popa

Trei întrebări fără politică – cu Irina Popa

Continuăm rubrica noastră „Trei întrebări fără politică”. Astăzi stăm de vorbă cu o persoană, farmecul căreia surprinde de la prima întâlnire.

Scurtă prezentare: Irina Popa – directorul agenției de turism CITY TOUR. Are studii superioare la două specialităţi – jurnalism şi turism. Este o pasionată iubitoare de pisici, îi plac peșterile, viteza și munţii. Proverbul ei preferat despre munţii este proverbul japonez: „Cel care niciodată nu a urcat pe muntele Fujiyama – este un prost. Cel care a urcat de două ori pe muntele Fujiyama – este prost de două ori”. De două ori a sărit cu parașuta, însă spune că nu este o persoană extremală.

Este mama a doi copii mari și foarte independenţi.

În rubrica respectivă punem trei întrebări, însă conversația cu interlocutoarea noastră a fost atât de interesantă și neobișnuită prin concizia şi originalitatea răspunsurilor, că nu am putut să nu-ne permitem să extindem puţin chestionarul.

Întrebare: Irina, aţi mers ca să susțineţi examene de admitere la facultatea de biologie, dar aţi nimerit la jurnalism. Apoi – la turism. Schimbarea de interese a fost condiționată de ceva?

Răspuns:

Este anume cazul în care profesia a ales pe mine și nu invers. Această alegere este confirmată de viața mea: activez în domeniul turismului oficial deja 15 ani. Şi nu-mi place să mă întorc la același loc, îmi place mișcarea și o „adrenalină bună”. Sincer vorbind, am sărit cu parașuta în tandem – sunt fricoasă (râde).

Întrebare: Munca împreună cu un prieten subaltern, dacă aveţi o astfel de experiență?

Răspuns:

Niciodată nu amestec chiftele cu muște. Altfel pot să mă otrăvesc. Nu angajez prieteni. Îmi plac toți angajații mei, însă mă stăpânesc, să nu mă apropii de nivelul unei prietenii adevărate. Se spune că una dintre principalele calități ale unui conducător – este abilitatea de a spune „nu”. Un prieten nu pot refuza. Un subaltern – pot (zâmbește).

Întrebare: Principala concluzie, făcută de Dumneavoastră, ocupându-vă de afaceri?

Răspuns:

Dacă să vorbim pe scurt: business-ul moldovenesc – este ieșirea la suprafața zoilor pentru o gură de aer curat.

Poate este un răspuns cam grosolan, dar plin de emoții. În cazul meu, fraza chiar poate fi acceptată în mod direct (râde): fiecare deplasare în străinătate cu un grup sau o vizită de documentare – este anume acea gură nouă de senzații, stări sufleteşti și cunoştinţe noi. Și împreună cu aceasta o voi repeta mereu: „Niciodată nu confundaţi turismul și emigrarea” Ei bine, prima parte a formulării înseamnă problemele pe care le rezolvi zi de zi în fiecare oră, fiecare minut, și, adesea, chiar în fiecare secundă…

Întrebare:
Ce doriți să le uraţi celor care vor să înceapă o afacere?

Răspuns:

Nu începeți afacerea Dumneavoastră fără un plan de afaceri. Apoi recitiţi, înmulţiţi costurile cu 100 și gândiți-vă încă o dată. Și încă ceva, nu trebuie să vindeţi pielea ursului din pădure.

Întrebare: Ce trebuie să faceţi în viața Dumneavoastră, pentru a fi încântată de rezultatul activității?

Răspuns: Să mor brusc. În rest – eu întotdeauna sunt nemulțumită de rezultate. Din păcate, eu sunt perfecționistă în munca mea.

Notă: Perfecționismul Irinei în abordarea muncii „s-a scanat” pe tot colectivul City Tour. Drept dovadă este creșterea continuă a numărului de clienți, mulți dintre care devin permanenţi, precum și deschiderea anuală de noi destinații turistice. Totuși, credem că în cazul respectiv, poate să nu aibă regrete în privinţa perfecţionismului…

Mulțumesc, Irina!

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
cer acoperit de nori
-1.2 ° C
-0.8 °
-1.2 °
81 %
5.7kmh
100 %
Dum
-1 °
lun
-1 °
mar
-1 °
mie
2 °
joi
-4 °
Intertext ro DI-4356