Industrii
AcasăActualTermoelectrica: Avaria de la blocul energetic nr.3 a fost provocată de o...

Termoelectrica: Avaria de la blocul energetic nr.3 a fost provocată de o defecțiune la sistemul de răcire

Incidentul din data de 11 noiembrie 2022 la blocul energetic nr. 3 din cadrul Centralei Electrice cu Termoficare nr.2, Sursa I, a fost provocat de o defecțiune la sistemul de răcire. Cauza deconectării avariate a blocului energetic a fost stabilită de către comisia tehnică pentru cercetarea incidentului din cadrul Termoelectrica S.A. Totodată, incidentul este cercetat și în cadrul unei comisii de anchetă, cu antrenarea unor părți terțe externe. Respectiv locul apariției fisurii ulterior va putea fi constatat de către Comisia de anchetă respectivă, anunță Termoelectrica.

Potrovit întreprinderii, raportul comisiei va fi executat în conformitate cu prevederile instrucțiunii cu privire la examinarea și evidența deranjamentelor tehnologice în funcționarea centralelor, rețelelor electrice și termice, prin întocmirea actului corespunzător.

La moment, pentru punerea în funcțiune cât mai curând posibil a blocului energetic sunt efectuate lucrări de reparație.

”În continuare, Termoelectrica S.A. este deschisă să ofere tot suportul necesar și acces la informații organelor de drept și comisiei de anchetă pentru desfășurarea acțiunilor de documentare și investigare. Cu alte detalii vom reveni pe parcurs”, se mai arată în comunicatul Termoeșectrica.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
MGM ro DI-4357