Industrii
AcasăBusiness și guvernareTermoelectrica are un nou director general interimar

Termoelectrica are un nou director general interimar

Sursa:bani.md

Societatea pe acțiuni Termoelectrica va fi condusă de astăzi de un nou director general interimar. Este vorba despre Vasile Leu, doctor în științe tehnice cu o experiență de aproape 25 de ani de activitate. Acesta îi ia locul lui Veaceslav Eni, fostul director interimar al Termoelectrica, transmite bani.md.

Noua conducere a fost prezentată echipei de către directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, dar și de președintele Consiliului Societății pe Acțiuni Termoelectrica, Sergiu Chicu.

Șeful APP a urat succes directorului general interimar și l-a încurajat să promoveze transparența, eficiența și obiectivitatea.

„Sper ca noul director interimar să producă schimbări care să mărească eficiența instituției, dar și a colectivului. Prioritatea pe care trebuie să se pună accent este eliminarea fenomenului de corupție la toate nivele. Vă încurajez să adoptați principii de transparență, să promovați valori noi și un management corporativ exemplar. Probabil că voi, echipa care lucrați aici, constituiți împreună secole întregi de muncă și experiență profesională. Sunteți cei care creați atmosfera caldă și plăcută din casele cetățenilor. Iată de ce e important să atragem atenție acestui sector atât de strategic pentru țara noastră”, a subliniat Eugeniu COZONAC.

Vasile Leu a declarat că va pune accent pe câteva idei de bază, cum ar fi: funcționalitatea și solvabilitatea întreprinderii, conlucrarea cu autoritățile centrale și locale, dar și gestionarea eficientă a datoriilor acumulate pentru consumul de gaze naturale.

Licențiat în urbanism și arhitectură, doctor în științe tehnice, Vasile Leu are o experiență de circa 25 de ani în domeniul energetic. Acesta a activat anterior ca inginer coordonator al Laboratorului Dirijarea Proceselor Termice prin metode electrice, apoi a fost șef adjunct al Direcției principale Termoenergetică din cadrul Ministerului Energeticii. În perioada 2003-2014 a deținut funcția de Director Tehnic în cadrul Societății pe Acțiuni „Termocom”, iar din 2014 și până în prezent a deținut funcția de Șef al secției investiții energie termică și cogenerare a Departamentului gaze naturale și energie termică din cadrul ANRE.

Amintim că, Veaceslav Eni, fostul director al instituției, și-a dat demisia luni, 29 noiembrie. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții de la Termoelectrica într-un comunicat de presă. De asemenea, acesta este bănuit de îmbogățire ilicită.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
cer senin
28.2 ° C
28.2 °
28.2 °
61 %
4.1kmh
0 %
Dum
31 °
lun
33 °
mar
26 °
mie
32 °
joi
28 °
MGM ro DI-4357