Industrii
AcasăActualTelestar Media, care deține drepturile de emisie a Canal 2 și Canal...

Telestar Media, care deține drepturile de emisie a Canal 2 și Canal 3, a falimentat. Compania a acumulat datorii de 35 de milioane de lei

Telestar Media SRL, compania care deține drepturile de emisie a posturilor de televiziune Canal 2 și Canal 3, a ajuns în procedură de insolvabilitate. Se întâmplă din cauza datoriilor acumulate față de creditori de peste 35 de milioane lei. Conducerea Telestar Media susține că nu are în proprietate bunuri din contul cărora ar putea fi stinse datoriile, iar capitalul social este de doar 100 de mii de lei, transmite RISE.

Instanța l-a numit administrator al procedurii de insolvabilitate pe Adrian Panciuc, care, până la finele lunii octombrie, are sarcina să întocmească lista tuturor persoanelor și companiilor față de care Telestar Media are datorii.

Menționăm că compania a fost fondată în 2017 de jurnalistul Oleg Cristal, fost consilier al lui Vladimir Plahotniuc. Prin urmare, Telestar Media a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa media din Republica Moldova. Asta după ce, la scurt timp de la înregistrare, a preluat de la General Media Group Corp. SRL, controlată de Plahotniuc, drepturile de emisie a posturilor de televiziune Canal 2 și Canal 3.

Schimbarea a avut loc după intrarea în vigoare a unor modificări în Codul Audiovizualului care interzicea deținerea a mai mult de două licențe de emisie de același tip (două – TV și două – Radio). În consecință, în mai 2017, compania General Media Group Corp SRL, deținătoarea la acel moment a patru licențe TV, a cesionat drepturilor de emisie a Canal 2 și Canal 3 firmei Telestar Media SRL, decizia de cesiune fiind acceptată de membrii Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Totuși, chiar dacă a ajuns să controleze două dintre cele mai importante posturi de televiziune din Republica Moldova, compania a raportat în anii 2017-2019 și 2021 doar pierderi.

În septembrie 2019, Telestar Media a anunțat că renunță la frecvența națională pentru Canal 2. Oleg Cristal, proprietarul în acte, a explicat decizia prin faptul că atestă „tot mai multe presiuni asupra televiziunilor noastre, inclusiv a celor afiliate din cadrul General Media Group”, şi a îndemnat autorităţile să returneze licenţa Societății Române de Televiziune, deținătorul anterior al frecvenței pe care emitea postul TVR. Se întâmpla la doar trei luni de când în Moldova s-a schimbat guvernarea, iar Plahotniuc a fugit din țară.

La începutul anului 2020, locul lui Oleg Cristal la Telestar Media a fost luat de Lilian Buștiuc, care a devenit în acte și administrator, și asociat unic.

De menționat că pe paginile web ale celor două posturi TV – Canal 2 și Canal 3, la rubrica „Date de contact” figurează în continuare General Media Group Corp. SRL, companie care deține drepturile de emisie pentru posturile Prime și Publika TV și care este controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
Sandar_Vs Ro DI-4340