AcasăAgrementTeatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta mai multe spectacole

Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta mai multe spectacole

Patru spectacole va prezenta în perioada 13-16 mai, la ora 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale”.

Astfel, joi, 13 mai, la ora 18.30, instituția readuce în scenă comedia „Bună dimineața, tăticule”, în regia lui Sandu Griceu. Spectacolul este o adaptare după „Joyeuses Pâques” de Jean Poiret. „Este o comedie spumoasă, despre micile noastre slăbiciuni, în acest secol grăbit. O poveste despre dragoste și trădare, despre infidelitate și devotament, despre triunghiul clasic (el, ea și amanta), ce ne violează spațiul nostru conjugal, despre inocență și imoralitate, în fine e despre noi, consumatorii de cultură. O comedie subtilă și foarte actuală, servită lejer, cu mult umor și scene destul de picante, ancorate în lumea sentimentelor umane”, a subliniat Sandu Grecu.

Vineri, 14 mai, la aceeași oră, teatrul va prezenta spectacolul ”Ciuleandra” de Liviu Liviu Rebreanu, musical live, de Sandu Grecu. Regizorul afirmă că „Ciuleandra” este un spectacol multidimensional: scene din memorie, scene din vis, scene proiectate se intersectează cu fabula propriu-zisă. Stilul modal-evocativ care-i caracterizează îndeosebi pe interpreții rolurilor cheie – Puiu (Gheorghe Gușan), Mădălina (Alexandrina Grecu), Ursu (Daniel Ciobanu), Faranga (Viorel Cornescu), Mama Mădălinei (Lilia Cazacu), Matilda (Ludmila Gheorghiță) creează matricea unui destin comun. Toți ei, într-un fel sau altul, sunt implicați în crima de omucidere, deși făptaș e unul singur, Puiu. Totuși, el nu se transformă într-un personaj respingător, ci doar trebuie să plătească, prin forța destinului, niște datorii.

Sâmbătă, 15 mai, instituția oferă publicului spectacolul ”Nunta” de Anton P. Cehov, în regia lui Sandu Grecu. Piesa este o lucrare clasică în sensul deplin al cuvântului, o adevărată capodoperă dramaturgică cehoviană. Genul spectacolului omonim montat pe scena de la „Satiricus” este unul aparte, nici muzical, dar nici spectacol de dramă – o combinație armonioasă a artei actoricești, muzicii, coregrafiei și gesticii. Acțiunea spectacolului se desfășoară în timpul unei nunți, aici regăsindu-se toate personajele acesteia – o mireasa fericită, un mire cu caracter, niște părinți îngrijorați și tot felul de oaspeți, printre care și un coșcogea general (de fapt, un modest căpitan de rangul doi, mai mic în grad decât un colonel).

Duminică, 16 mai, teatrul își invită publicul la spectacolul ”Îți vreau soțul” de Mihail Zadornov, o piesă de Viorel Cornescu. Intriga se urzește în cadrul unui cuplu căsătorit, Elena (Lilia Cazacu) și Andrei (Viorel Cornescu), care este împreună de douăzeci de ani. Chiar în preajma celei de-a douăzecea aniversări, Elena primește cadou un oaspete neașteptat – o tânără amantă a soțului ei, Oxana (Olga Anghelici), aceasta făcându-și apariția în pragul apartamentului, cu o ofertă foarte tentantă…

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

Astăzi, în cadrul rubricii „Trei întrebări fără politică”, discutăm cu Victor Țurea

Astăzi, în cadrul rubricii "Trei întrebări fără politică", discutăm cu Victor Țurea Scurtă prezentare: Victor Grigorievici Țurea - fondator și director al companiei „Birovits", specializată...
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
cer fragmentat
8.9 ° C
9.2 °
8.9 °
98 %
1.5kmh
75 %
mie
10 °
joi
12 °
vin
17 °
sâm
20 °
Dum
25 °
Lantaur ro DI-4384