Industrii
AcasăActualTarifele la roaming în UE vor fi reduse semnificativ din 1 ianuarie...

Tarifele la roaming în UE vor fi reduse semnificativ din 1 ianuarie 2024. Ce alte decizii au fost luate în cadrul Summit-ului CPE

Tarifele la roaming în Uniunea Europeană vor fi reduse semnificativ din 1 ianuarie 2024. Declarația a fost făcută astăzi, 05 iunie, de către Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă, în care a făcut totalurile Summit-ului Comunității Politice Europene. De asemenea, ea a declarat că, în cadrul summitului a convenit cu Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy, că în cel mai scurt timp va fi semnat acordul bilateral pe construcția podului Cosăuți-Yampil.

Totodată, ea a menționat că, pe 1 iunie, Prim-ministrul Norvegiei a anunțat că ne oferă o donație de aproximativ 50 de milioane de euro pentru ca să putem cumpăra gaze naturale. ”Moldova deja a început să cumpere gaz mai ieftin și ar trebui să vedem, în cel mai scurt timp, reducerea tarifului pentru consumatorii de gaze”, a precizat președintele.

”Președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a anunțat că Planul de dezvoltare economică și investiții destinat Republicii Moldova, inițiat în iunie 2021, va crește de la 600 milioane la 1.6 miliarde euro. Respectiv, țara noastră va putea să participe la mai multe programe destinate sectorului privat și proiectelor investiționale. Amintesc că acest program se realizează prin intermediul instituțiilor financiare internaționale precum BERD și BEI și presupune o gamă largă de instrumente – împrumuturi, garanții, acoperirea riscurilor și donații. Aceste resurse reprezintă oportunități pentru companiile noastre și vor contribui la dezvoltarea economiei”, a mai spus Sandu.

De asemenea, potrivit lui Sandu, Uniunea Europeană va sancționa persoanele care vor să destabilizeze Moldova și pun în pericol stabilitatea și securitatea țării noastre. Persoanelor introduse pe lista de sancțiuni li se va restricționa circulația, iar averile și banii lor în țările UE vor fi blocați. La sancțiunile UE s-a alăturat și Norvegia. Iar pe 1 iunie au fost anunțate sancțiuni din partea autorităților canadiene.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
http://trendseter.md/
https://mediagallery.md/home/ro/
https://www.intertext.md/
Chișinău
cer senin
12.2 ° C
13.2 °
12.2 °
82 %
2.1kmh
0 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
29 °
sâm
28 °
Dum
25 °
http://trendseter.md/
https://www.mgm.md/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/