Industrii
AcasăActualStatul va acoperi costurile biletelor la teatre și muzee pentru studenți 

Statul va acoperi costurile biletelor la teatre și muzee pentru studenți 

Costurile biletelor la teatre și muzee pentru studenți și tineri vor fi acoperite de stat. Declarația a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița, în debutul ședinței de astăzi, 20 aprilie, a Guvernului.

”Am inclus 10 milioane de lei pentru vouchere culturale, astfel ca tinerii să poată să meargă la teatru, la muzeu, iar costurile biletelor să fie acoperite de stat. Avem granturi în cadrul Organizației de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii pentru tineri. În cadrul Oficiului pentru gestionarea asistenței externe a Ministerului Finanțelor avem și linii de creditare la condiții foarte avantajoase pentru tineri ca să-și dezvolte afaceri.  Vor fi acordate granturi pentru organizații de tineret. Avem acest program de stagii pe care-l vom implementa împreună cu delegația UE. Sunt mai multe inițiative bune”, a declarat Gavrilița.

Ea spune că, provocarea este ca fiecare tânăr să știe cel puțin unde să poată căpăta această informație. Să știe care sunt condițiile și criteriile de aplicare.

”Vrem ca tinerii să fie activi și să aibă încredere că vor putea beneficia în mod echitabil de aceste oportunități care sunt oferite de stat”, a menționat premierul.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Lantaur ro DI-4376
Chișinău
ceață
12.7 ° C
14.2 °
12.7 °
99 %
2.1kmh
20 %
mie
22 °
joi
27 °
vin
24 °
sâm
30 °
Dum
21 °
Birotix Com ro DI-4407