Industrii
AcasăActualStarea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă...

Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile

Comisia Situații Excepționale(CSE) a recomandat prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu 60 de zile. Declarația a fost făcută astăzi, 30 noiembrie, de prim-ministrul Natalia Gavrilița, în debutul ședinței de Guvern.

”Toată lumea a văzut deconectările din ultima perioadă și a auzit prognozele. Înțelegem că avem nevoie în continuare de instrumente de decizie pentru ca să avem grijă de oamenii noștri”, a declarat Gavrilița.

Totodată, premierul a spus că a vorbit de mai multe ori la Parlament despre faptul că acest instrument este necesar, pentru că noi nu avem alte instrumente de decizii care ar intra în vigoare și ar produce efecte imediat. ”Astăzi am avut o discuție în cadrul CSE despre necesitatea modificării Constituției pentru ca să avem un mecanism cum ar fi ordonanțele de urgență care ne-ar permite să luăm decizii prompte”, a precizat ea.

Menționăm că, deja de mai mult de nouă luni în Republica Moldova este instituită stare de urgență. Pe data de 24 februarie, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a dispus Guvernului să ceară Parlamentului declararea stării de urgență în Republica Moldova, din cauza atacurilor militare ale Rusiei asupra Ucrainei.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
Sandar_Vs Ro DI-4340