Industrii
AcasăActualSpînu: Pilonii liniei electrice aeriene Vulcănești-Chișinău, corespund cerințelor tehnice. Când urmează să...

Spînu: Pilonii liniei electrice aeriene Vulcănești-Chișinău, corespund cerințelor tehnice. Când urmează să înceapă construcția

Pilonii de tip R-30, care urmează a fi instalați pentru construcția liniei electrice aeriene de 400 kV Vulcănești-Chișinău, corespund cerințelor tehnice și vor rezista condițiilor meteorologice specifice Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi, 14 decembrie, de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
Potrivit lui, testările-tip pentru pilonii de tip R-30 au avut loc în această săptămână, în cadrul stației de testare a pilonilor din Institutul Central de Cercetare în Energetică (CPRI) Bengaluru, India.
Amintim că, astfel de testări au fost efectuate și în luna septembrie curent când a fost stabilită rezistența pilonului de tip R-NS – tipul de pilon va reprezenta circa 80% din cantitatea totală a pilonilor care urmează a fi instalați pentru construcția liniei electrice aeriene 400 kV Vulcănești-Chișinău.
Linia electrică aeriană va fi construită din mai multe tipuri de piloni, cum ar fi: R-NS, R-30 și R-60 – ultimul fiind preconizat pentru testările-tip în luna ianuarie 2023. Proiectul este la etapa finală de proiectare a liniei electrice aeriene, construcția urmând a fi inițiată în primăvara anului următor.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Imona Grup ro DI-4368
Chișinău
cer senin
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
5.7kmh
0 %
Dum
15 °
lun
17 °
mar
10 °
mie
3 °
joi
8 °
HR-Consulting Ro DI_4373