Industrii
AcasăActualSpînu a explicat de ce a crescut prețul energiei electrice la Bursa...

Spînu a explicat de ce a crescut prețul energiei electrice la Bursa de Valori din România. Totul ține de vânt

De la 1 ianuarie, Moldova va avea mai multe șanse să crească cantitatea de energie electrică care poate fi cumpărată în baza unor contracte bilaterale cu companiile românești. Este declarația vicepremierului Andrei Spînu, făcută în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la JurnalTV. El a adăugat că mult depinde și de vreme – ploaie sau vânt.

„Trebuie să spun, deși poate suna ridicol, este important cum va fi vremea în această perioadă. De exemplu, dacă va fi sau nu suficientă ploaie pentru ca Hidroelectrica românească să poată produce mai multă energie. De exemplu, unul dintre presupusele motive pentru creșterea bruscă a prețurilor în România în ultimele două-trei zile este lipsa vântului în Germania, care a împiedicat turbinele eoliene să producă suficientă energie regenerabilă. Sunt mulți factori care afectează volumele și prețurile”, a explicat Spînu.

El a adăugat că în viitorul apropiat Energocom ar trebui să fie înregistrată la bursa bulgară de mărfuri, deși prețurile de acolo sunt similare cu cele din România.

Spînu a mai precizat că Moldova încă speră să ajungă la un acord cu MoldGRES pentru a cumpăra o parte din volumele de energie electrică de la aceasta.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
MGM ro DI-4357