Industrii
AcasăActualSocialiștii protestează împotriva inflației! BNM: Toate deciziile sunt luate pentru a evita...

Socialiștii protestează împotriva inflației! BNM: Toate deciziile sunt luate pentru a evita consecințe și mai grave pe viitor

Membrii și susținătorii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova(PSRM) protestează împotriva inflației în fața sediului Băncii Naționale a Moldovei(BNM). În acest sens, BNM a emis un comunicat în care reiterează că, de rând cu celelalte bănci centrale, a decis să promoveze o politică monetară menită să asigure stabilitatea financiară.

”Toate economii lumii sunt afectate de cele două crize care s-au suprapus: pandemia și războiul din Ucraina. Astfel, măsurile BNM sunt întreprinse cu scopul de a proteja pe viitor economiile și veniturile cetățenilor, în mod implicit recuperarea economică a țării noastre.

Valul de scumpiri internaționale la resursele energetice și la produsele alimentare a avut un impact major asupra prețurilor din Republica Moldova și de aceea acțiunile BNM sunt necesare pentru a ține piept acestora și pentru a evita consecințele mult mai dureroase pe termen lung”, se arată în comunicat.

Reprezentanții BNM susțin că, în condițiile în care șocurile inflaționiste sunt resimțite mai puternic în țări cu economii mici și deschise precum e cea a Republicii Moldova, respectiv inflația este mai persistentă, este nevoie de aplicat în continuare măsuri de politică monetară restrictive.

În context, BNM va monitoriza cu precauție procesul inflaționist, inclusiv factorii, riscurile și incertitudinile asociate, și va ajusta instrumentele de politică monetară la momentul oportun, pentru îndeplinirea obiectivului fundamental de asigurare și menținere a stabilității prețurilor.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Lantaur ro DI-4376
Chișinău
ceață
13.3 ° C
13.3 °
13.2 °
99 %
0.5kmh
100 %
mie
23 °
joi
27 °
vin
26 °
sâm
29 °
Dum
20 °
Boncom Ro_DI_4405