Industrii
AcasăActualSlusari: Volumul stocurilor de gaze procurate în toamna-iarna 2022 a fost unul...

Slusari: Volumul stocurilor de gaze procurate în toamna-iarna 2022 a fost unul exagerat

Volumul stocurilor de gaze procurate în toamna-iarna 2022 a fost unul exagerat și neargumentat din punct de vedere economic. Declarația a fost făcută de reprezentantul societății civile în consiliul de administrare al SA Energocom, Președintele Asociației „Forța  Fermierilor”, Alexandr Slusari. În special, el a menționat cele 200 mln m3, procurate în baza a două decizii secrete ale CSE.
”Acest lucru în prezent influențează menținerea unui tarif mare intern la gaz, în situația cănd prețurile internaționale au coborât sub 400 euro pentru o mie m3. Am discutat problema respectivă și cu mai mulți experți în domeniu, care împărtășesc opinia mea”, a spus Slusari.
Potrivit lui, organele de anchetă urmează să pună punct pe acest subiect. ”Recent CNA a solicitat de la Energocom toata informația despre tranzacțiile de procurare a gazelor pentru perioada 2021-2022, cu indicarea argumentării economice. După asta a venit și Ordonanța Procurorului pentru misiuni speciale privind ridicarea tuturor deciziilor organelor de conducere a companiei pentru perioada august 2021 – aprilie 2023, care vor fi examinate în cadrul urmăririi penale pe faptul depășirii atribuțiilor de serviciu comise de către o persoană cu funcție de demnitate publică”, a precizat el.
Totodată, Slusari a declarat că, astăzi, la orele 15.00, compania Energocom va prezenta public mai multă informație despre activitatea de achiziționare a gazelor în stocuri în anul trecut. El a adăugat că, această întreprindere strategică pentru securitatea energetică a Republicii Moldova va funcționa cu transparență maximă, astfel încăt cetățenii și agenții economici să înțeleagă logica formării prețurilor la gaze și energia electrică și să aibă încredere în politicile energetice ale statului.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://casalot.md/ro/index.html
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057306324418
Chișinău
cer senin
25.5 ° C
27.2 °
25.5 °
22 %
3.6kmh
0 %
vin
24 °
sâm
28 °
Dum
24 °
lun
22 °
mar
25 °
https://www.mgm.md/
http://www.imonagrup.md/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/