Industrii
AcasăActualSemnăturile electronice, înregistrarea de la domiciliu și dezvoltarea sectorului. Ce mai presupune...

Semnăturile electronice, înregistrarea de la domiciliu și dezvoltarea sectorului. Ce mai presupune platforma e-ANSA și când va apărea?

În termen de o lună, Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor ar putea lansa un server e-ANSA care va facilita activitatea sectorului agroalimentar. Guvernul a aprobat deja proiectul de platformă. Acest lucru a fost anunțat de șeful Agenției, Radu Musteață, în cadrul unui club de presă, pe 15 decembrie.

„Suntem acum în faza de dezvoltare a 4 subsisteme, acestea sunt operaționale, dar vor fi lansate ca parte a platformei propriu-zise. Este vorba despre: un sistem de monitorizare a eșantioanelor, un registru național al animalelor, un sistem sanitar-veterinar și un registru fitosanitar”, a explicat el.

El a mai spus că ANSA discută acum cu partenerii săi despre dezvoltarea altor subsisteme care vor fi, de asemenea, pe site. Printre acestea se numără și un registru al fermierilor.

Întrebat de BP care va fi efectul acestui server, Musteață a răspuns – major: „În primul rând, datorită unei platforme unice, ANSA și agenții economici vor putea coopera mai bine și dezvolta sectorul. Producătorii sau companiile se vor putea înregistra online și vor avea acces liber la toate informațiile, cum ar fi numărul de animale etc. Iar primul lucru pe care îl vor simți este ușurarea de a putea depune actele permisive de acasă și de a nu mai fi nevoiți să vină la noi și să stea la coadă.”

El a spus că ANSA are în vedere, de asemenea, introducerea semnăturilor electronice acolo unde este posibil. „Sunt unele documente care trebuie semnate de mână, conform acordurilor internaționale. Dar unele certificate sau documente pot fi semnate și online. În acest fel, vom reduce cât mai mult posibil contactul dintre agenții economici și inspectori și va fi mai comod pentru toți”, a spus șeful ANSA.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer acoperit de nori
-1.2 ° C
-0.8 °
-1.2 °
81 %
5.7kmh
100 %
Dum
-1 °
lun
-1 °
mar
-1 °
mie
2 °
joi
-4 °
Real Business Ro DI_4410