Industrii
AcasăActualȘeful Comitetului Fiscal AmCham, despre taxe locale: Dacă sunt aplicate corect, se...

Șeful Comitetului Fiscal AmCham, despre taxe locale: Dacă sunt aplicate corect, se pot face multe progrese

Ce este în neregulă cu impozitele locale și cum să le aplicăm corect. Despre aceste lucruri a vorbit Șeful Comitetului Fiscal AmCham, Iuri Cicibaba, în cadrul emisiunii ”Поговорим о деньгах”

El a spus că, în calitate de om de afaceri, ar dori să limiteze taxele locale: „De ce aș pleda, ca om de afaceri, pentru cote maxime? Pentru că deja a existat o situație absurdă în țară, când taxa pentru amplasarea unui punct de vânzare în Cahul era mai scumpă decât în Chișinău. Orice antreprenor are nevoie de o anumită predictibilitate și nu vrea să depindă de niște consilieri locali care pot crește rata după bunul plac. De aceea, aceste taxe trebuie să fie limitate”.

De asemenea, Cicibaba a subliniat că Moldova are un impozit cu care este ușor de suplimentat bugetele locale. Este vorba despre un impozit pe proprietate.

Potrivit expertului, pentru a-l aplica corect, ar trebui să fie efectuată o reevaluare completă a tuturor bunurilor imobile din Moldova. „Din păcate, acest lucru nu s-a mai întâmplat din 2007. Dacă aș fi în locul guvernului, aș investi într-o reevaluare; aceasta ar putea face să avanseze multe lucruri”, consideră Cicibaba.

„Când am o proprietate pentru care plătesc impozite ”bănuți”, nu prea mă interesează să o închiriez. Dacă impozitul îmi va lovi puternic buzunarul și mă va obliga fie să dau încăperea în chirie, fie să o vând, fie să înființez o afacere pentru a o acoperi, voi fi interesat să găsesc soluții. În acest fel, toată lumea va începe să plătească impozite și va fi, de asemenea, un imbold pentru schimbări pe piața imobiliară, cel puțin în ceea ce privește chiriile, care se vor ieftini”, a conchis șeful Comitetului Fiscal al AmCham.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
Sandar_Vs Ro DI-4340