Industrii
AcasăActualSectorul ovinelor și caprinelor, în vizorul statului: Este necesar să se facă...

Sectorul ovinelor și caprinelor, în vizorul statului: Este necesar să se facă ordine în acest domeniu, iar afacerea să devină rentabilă

La Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, săptămâna trecută, a avut loc ședința Consiliului consultativ sectorial pentru pentru cabaline, ovine, caprine și procesarea produselor obținute de la acestea. Scopul întrunirii a fost de a discuta cu fermierii problemele actuale cu care se confruntă. Primul subiect discutat a fost  utilizarea  rațională  a pășunilor, delimitarea lor. 

Vicepremierul Vladimir Bolea a declarat că : “Noi susținem sectorul ovinelor și caprinelor. Șeptelul de animale productive trebuie să crească, iar afacerea să devină rentabilă. Este necesar să se facă ordine în acest domeniu. Pășunile trebuie cultivate, însămânțate cu culturi furajere. Este necesar să se respecte perioadele de pășunat. Pe viitor, preconizăm să acordăm subvenții în acest scop. Totodată, vom susține și construcția miniabatoarelor “, a subliniat oficialul.

Fermierii prezenți au propus unele soluții, care cred ei că, vor schimba lucrurile spre bine. De asemenea, s-a discutat și problema comercializării meilor sacrificați în condiții de abator, cât și în condiții de casă, având în vedere că, avem activități non profesionale și profesionale, iar în acest domeniu, iar odată cu intrarea în vigoare a legii respective și a modificărilor cadrului normativ, a fost nevoie de unele explicații. De exemplu, care sunt acum procesele de certificare și de ce este nevoie de formularele de mișcare ș.a.

S-a menționat, de asemenea că, politicile ministerului sunt orientate spre susținerea și dezvoltarea ramurii, pentru ca aceasta să devină profitabilă.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
15.2 ° C
15.2 °
15.2 °
72 %
1kmh
0 %
joi
25 °
vin
27 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
16 °