Industrii
AcasăActualSchimbul comercial dintre Moldova și Turcia ar putea ajunge până la 1...

Schimbul comercial dintre Moldova și Turcia ar putea ajunge până la 1 miliard de dolari

Schimbul comercial dintre Moldova și Turcia ar putea ajunge până la un miliard de dolari. Acest lucru a fost discutat la Ankara, pe data de 20 ianuarie, de ministrul Agriculturii Vladimir Bolea cu omologul său turc Vahit Kirișci.

”Deși nu avem hotare comune, relațiile comerciale, însă,  sunt ca între vecini, de aceea,  ne dorim să le consolidăm, mai ales în domeniul agricol și al silviculturii. În ultimii ani au crescut  importurile de citrice, ape minerale, produse de panificație, struguri proaspeți și uscați, drojdii, făină de grâu, arahide, nuci și alte fructe uscate. De asemenea, Republica Moldova exportă constant pe piața din  Turcia semințe și ulei de floarea soarelui, porumb și grâu. A fost reluat și exportul de mere proaspete, cireșe, caise, ceapă și usturoi”, a spus ministrul Bolea.

Totodată, Bolea a adăugat că Moldova vrea să preia experiența Turciei în  domeniul procesării legumelor și irigării, de  asemenea,  să îmbunătățească cadrul legal,  care  ține  de  sectorul zootehnic, pentru a putea intra pe piața Turciei cu produse de origine animală  și animale vii.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
MGM ro DI-4357
Chișinău
cer acoperit de nori
-1.2 ° C
-0.8 °
-1.2 °
81 %
5.7kmh
100 %
Dum
-1 °
lun
-1 °
mar
-1 °
mie
2 °
joi
-4 °
Sandar_Vs Ro DI-4340