Industrii
AcasăActualSandu: Moldova nu are certitudinea că Gazprom își va onora contractul cu...

Sandu: Moldova nu are certitudinea că Gazprom își va onora contractul cu Moldovagaz

În cadrul unui briefing de presă din 26 septembrie, președintele Maia Sandu a declarat că în sectorul energetic Moldova nu are certitudinea că Gazprom va onora contractul cu Moldovagaz. Potrivit acesteia, guvernul va sprijini cetățenii în această iarnă, iar autoritățile statului sunt pregătite să acționeze în orice situație, în conformitate cu scenariile prestabilite.

Sandu a reamintit că, de la 1 octombrie, prețul contractual de achiziție a gazelor ar trebui să fie semnificativ mai mic.

Menționăm că la 20 septembrie, Moldovagaz a achitat „Gazprom” întreaga sumă a livrărilor de gaze naturale din luna august, și anume 41,71 milioane de dolari, iar la 19 septembrie compania a transferat către „Gazprom” o tranșă de 9,67 milioane de dolari și încă 2 milioane de dolari ca avans pentru prima jumătate a lunii septembrie. Suma totală a transferului pentru luna septembrie este de 35,89 milioane de dolari.

„Moldovagaz este în contact permanent cu guvernul RM și cu Gazprom pentru a asigura plata avansului și aprovizionarea neîntreruptă a țării cu gaze naturale”, a declarat compania într-un comunicat de presă.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
MGM ro DI-4357
Chișinău
ceață
2.7 ° C
3.2 °
2.7 °
99 %
0.5kmh
100 %
joi
8 °
vin
11 °
sâm
11 °
Dum
13 °
lun
13 °
Real Business Ro DI_4410