Industrii
AcasăActualSandu a decretat zi de doliu național, în memoria primului Președinte al...

Sandu a decretat zi de doliu național, în memoria primului Președinte al țării, Mircea Snegur

Ziua de sâmbătă, 16 septembrie, a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria primului Președinte al țării, Mircea Snegur. Anunțul a fost făcut de șefa statului, Maia Sandu, pe Facebook. Potrivit ei, Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova.

„Am aflat cu profundă tristețe că în această noapte a decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Totodată, Sandu a anunțat decretarea doliului național: „Ziua înmormântării va fi declarată zi de doliu național și vor fi organizate funeralii cu onoruri de stat. „Trăiască Moldova independentă!” – cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991. Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova”.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
15.5 ° C
15.5 °
14.2 °
99 %
0kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
30 °
http://www.imonagrup.md/