Industrii
AcasăActualRusia introduce restricții la importul de produse agricole din Republica Moldova. Care...

Rusia introduce restricții la importul de produse agricole din Republica Moldova. Care este motivul

Rosselhoznadzor introduce restricții la importul de produse agricole din 31 de regiuni ale Republicii Moldova în Rusia, din 15 august. Potrivit Federației Ruse, decizia a fost luată urmare a depistării repetată a obiectelor de carantină periculoase în produsele moldovenești, care intră pe teritoriul Rusiei, scrie RBC.

Precizăm că Serviciului de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse a raportat o creștere a numărului de produse vegetale infectate din Republica Moldova. Rosselhoznadzor s-a arătat „îngrijorat de frecvența detectării obiectelor de carantină” în produsele vegetale din Moldova și a reamintit despre o „eventuală” introducere a restricțiilor, transmite newsmaker.md.

Moscova a precizat că aprovizionarea cu produse vegetale infectate din Moldova către Federația Rusă continuă „în ciuda notei transmise de serviciu în iulie 2022 pentru a lua în considerare posibila introducere a restricțiilor temporare”.

Potrivit agenției, doar în luna iulie au fost  înregistrate 13 cazuri de depistare a cinci tipuri de obiecte de carantină pentru țările UEE. Printre acestea se numără molia orientală, musca orientală a fructelor și musca mediteraneeană a fructelor, precum și putregaiul maro de monilioză și ambrozia din frunze de salvia.

Solicitați de Ziarul de Gardă, responsabilii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au comunicat că „nu cunosc despre ce fel de notă se vorbește” și au menționat că notificările din Federația Rusă vin în urma depistării organismelor, iar o astfel de notificare ar putea să se refere și la „organisme depistate într-un lot cu marfă din februarie”.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
cer fragmentat
2.2 ° C
2.2 °
-0.8 °
49 %
8.2kmh
75 %
Dum
0 °
lun
-0 °
mar
0 °
mie
2 °
joi
1 °
MGM ro DI-4357