Industrii
AcasăActualRusia, despre decizia de a interzice importul produselor agricole din Moldova: Are...

Rusia, despre decizia de a interzice importul produselor agricole din Moldova: Are la bază motive întemeiate și nu context politic

Decizia Rosselhoznadzor de a interzice importul produselor agricole din unele regiuni din Republica Moldova în Rusia are la bază motive întemeiate și nu context politic, transmite TASS, cu referire la Rosselhoznadzor.

Potrivit sursei citate, în anul 2021 au fost depistate 10 obiecte de carantină în 80 de loturi de produse moldovenești. ”Rosselhoznadzor a notificat în repetate rânduri partea moldovenească cu privire la încălcări și i-a cerut să ia măsuri corective urgente, dar livrările de produse nesigure au continuat. În iulie 2022, trei specii de insecte (molia orientală a fructelor, musca orientală a fructelor, musca mediteraneană a fructelor), o boală (putregaiul brun, monilioza) și o buruiană au fost detectate în 13 loturi de produse. Obiectele de carantină au fost depistate în cireșe, vișine, mere și piersici”, a precizat agenția.

Totodată, Rosselhoznadzor comunică că aplică măsuri echivalente tuturor țărilor care nu sunt pregătite să se conformeze cerințelor fitosanitare ale Rusiei atunci când furnizează produse.

Menționăm că, Rosselhoznadzor a introdus restricții la importul de produse agricole din 31 de regiuni ale Republicii Moldova în Rusia, din 15 august. Ulterior, prim-ministrul moldovean Natalia Gavrilița a însărcinat Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor(ANSA) să rezolve urgent problema. ”Trebuie să ne preocupăm de calitatea produselor noastre și de menținerea piețelor pe care le avem. Dacă este nevoie de anumite soluții, să angajăm companii care ajută autoritatea națională să certifice produsele spre export”, a spus premierul.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
MGM ro DI-4357
Chișinău
cer acoperit de nori
2.7 ° C
3.2 °
2.7 °
99 %
3.1kmh
100 %
lun
3 °
mar
6 °
mie
5 °
joi
4 °
vin
3 °
Tehgaz Grup S.R.L.