Industrii
AcasăActualRTR Moldova, Cinema 1, PEH ТВ și MBC au fost amendate. Pentru...

RTR Moldova, Cinema 1, PEH ТВ și MBC au fost amendate. Pentru ce?

Consiliul Audiovizualului a amendat cu câte 5.000 de lei companiile ce dețin licențele de emisie pentru posturile de televiziune RTR Moldova, Cinema 1 și PEH ТВ. Motivul a fost că aceste canale nu au produs deloc produse proprii în perioada de monitorizare, iar 60% din emisie s-a bazat pe retransmisii și programe cumpărate, relatează MoldStreet.      

Astfel, aceste canale de televiziune au depășit norma permisă de conceptul de servicii de programe. În consecință, acestea nu au luat în considerare procentele rezervate programelor europene și nu au respectat structura serviciilor media pe tipuri de programe.

În plus, Consiliul a mai amendat postul de televiziune MBC cu 25.000 de lei pentru că nu a emis în zilele de 8 iulie-8 septembrie și 12 septembrie-19 octombrie 2022. În același timp, canalul a primit un termen de 30 de zile pentru a remedia deficiențele.

Menționăm că proprietarul SG Media M1, care deține MBC, Valeriu Pleșca, consideră că sancțiunea este disproporționată și o va contesta.

„În primul rând, pentru că nu am emis, nu a avut de suferit nimeni. În al doilea rând, am informat anterior Consiliul că serverul a picat și vom remedia situația. Am impresia că politica de pe vremea lui Plahotniuc de a curăța spațiul mediatic și de a elimina companiile mici pentru ca cele mari să poată activa nestingherite continuă”, a spus el.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °