Industrii
AcasăActualRomânia a aprobat finanțarea de 16,5 milioane de euro pentru construcția podului...

România a aprobat finanțarea de 16,5 milioane de euro pentru construcția podului rutier de peste Prut, care va uni localitățile Ungheni. Lucrările vor porni la începutul anului viitor

Ieri, 20 decembrie, autoritățile de la București au anunțat aprobarea finanțării în valoare de 16,5 milioane de euro pentru construcția podului rutier de peste Prut, care va uni localitățile Ungheni de pe cele două maluri ale râului. Anunțul a fost făcut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe pagina de Facebook.
Podul va avea patru benzi și va spori capacitatea de trafic internațional de mărfuri și pasageri între Moldova și România, dar și oportunitățile de schimburi economice dintre țările noastre. Acesta va consolida conectarea Republicii Moldova la rețeaua europeană de transport rutier.
Proiectul va fi finanțat prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei, program al Uniunii Europene în domeniile transporturilor, digitalului și energiei.
Lucrările vor porni la începutul anului 2023. Costul total al proiectului este de 33 de milioane de euro, acesta va fi realizat în termen de 3,5 ani.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
cer senin
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
32 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
18 °
mar
5 °
Imona Grup ro DI-4368