Industrii
AcasăActualReuters: Coca-Cola a pierdut 190 de milioane de euro în urma ieșirii...

Reuters: Coca-Cola a pierdut 190 de milioane de euro în urma ieșirii din Rusia. Ce urmează?

Coca-Cola a pierdut peste 190 de milioane de euro în prima jumătate a anului 2022, după ce a ieșit de pe piața rusă. În pofida acestui fapt, compania se așteaptă ca profitul operațional anual să fie cuprins între 740 și 820 de milioane de euro în 2022, peste așteptările pieței. Între timp, acțiunile Coca-Cola au crescut cu 6%, potrivit Reuters.

În Federația Rusă

Menționăm că, compania HBC este unul dintre numeroșii îmbuteliatori Coca-Cola din întreaga lume. Coca-Cola deține mai mult de 20% din acțiunile HBC.

HBC a declarat că și-a epuizat stocurile și a încetat să producă și să vândă produse Coca-Cola în Rusia, care a fost cea mai mare piață a sa.

Directorul executiv Zoran Bogdanovic a declarat că mărcile locale precum ”Добрый”, ”Rich” și „Моя семья” rămân profitabile și independente pentru că nu au încheiat parteneriate cu Coca-Cola Co.

Potrivit datelor, până în iulie, vânzările nete ale HBC au crescut cu aproape 30% în jumătate de an. Această cifră a depășit estimările analiștilor de 3,95 miliarde de euro, deoarece piețele emergente au rămas puternice. Între timp, profitul operațional a depășit și el așteptările, dar venitul net a fost sub așteptări din cauza cheltuielilor din prima jumătate a anului.

În a doua jumătate a anului, cheltuielile financiare ale companiei, în valoare de aproximativ 82 de milioane de euro, vor fi legate de activitatea sa în Rusia.

Bogdanovic a declarat că compania a fost nevoită să concedieze angajații din Rusia pentru că și-a redus activitatea în această țară.

În România

În România, vânzările Coca Cola HBC au crescut cu aproximativ 5% în primele șase luni ale anului 2022. Băuturile energizante au fost cea mai dinamică categorie, cu o creștere de două cifre a vânzărilor. În plus, vânzările de băuturi necarbogazoase s-au redresat în detrimentul apei, relatează TVRMoldova.

„Suntem încrezători că parteneriatele noastre strânse cu clienții, portofoliul solid și capacitățile angajaților noștri ne vor permite să creăm valoare, chiar și în perioade de incertitudine macroeconomică și geopolitică”, a conchis Bogdanovic.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
ceață
13.3 ° C
13.3 °
13.2 °
99 %
0.5kmh
100 %
mie
23 °
joi
27 °
vin
26 °
sâm
29 °
Dum
20 °
Papir Print Ro DI-4406