Industrii
AcasăActualRestricțiile privind interzicerea circulației transportului pe căile navigabile interne ar putea fi...

Restricțiile privind interzicerea circulației transportului pe căile navigabile interne ar putea fi abrogate

Restricțiile privind interzicerea circulației transportului pe căile navigabile interne ar putea fi abrogate. Ieri, membrii Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică au aprobat coraportul pentru un proiect de lege care prevede acest lucru, comunică MOLDPRES.

Proiectul a fost elaborat urmare a mai multor solicitări venite din partea reprezentanților mediului de afaceri cu privire la eliminarea barierelor administrative din cadrul normativ referitor la transportul de mărfuri și pasageri prin cheiurile temporare, situate în afara complexului portuar Giurgiulești.

De asemenea, potrivit notei informative a proiectului, modificările legislative sunt necesare și din considerentul că, din cauza războiului din țara vecină, mărfurile nu mai pot fi transportate prin intermediul porturilor din Ucraina.

De asemenea, se va permite curățirea șenalului navigabil și amenajarea cheiurilor temporare, fără evaluarea impactului asupra mediului înconjurător sau expertizei ecologice de stat.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
câțiva nori
32.2 ° C
32.2 °
32.2 °
41 %
5.1kmh
20 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
33 °
sâm
35 °
Casalot Ro DI_4408