Industrii
AcasăActualRenovarea și construcția de noi poduri peste râul Prut. Ce alte subiecte...

Renovarea și construcția de noi poduri peste râul Prut. Ce alte subiecte au fost abordate de Ciucă și Recean

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, renovarea și construcția de noi poduri peste râul Prut, deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei, formarea de personal în diverse sectoare și dezvoltarea infrastructurii energetice între România și Republica Moldova. Au fost câteva dintre subiectele abordate astăzi, 23 martie, de Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă și premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, în cadrul unei întrevederi la Chișinău.

”Prin toate aceste proiecte nu urmărim altceva decât să facilităm procesul de aderare al Republicii Moldova la spațiul european. Am abordat aspecte privind prezența investitorilor români în economia RM. Am subliniat importanța unui climat de afaceri conform unor standarde europene. România va continua să susțină capitalul uman al RM”, a declarat Nicolae Ciucă.

Totodată, el a menționat că împreună cu premierul Recean au convenit să identifice domeniile și sectoarele cu potențial de ambele părți, ”astfel încât acolo să asigurăm finanțarea pentru a putea să ne asigurăm că acele sectoare se dezvoltă prin contribuție bilaterală”, a specificat premierul României.

”Vă asigur de întreg sprijinul guvernului României pentru îndeplinirea obiectivelor pe care vi le-ați asumat, vom reuși să vă sprijinim în demersul pe care vi l-ați asumat”, a spus Ciucă.

Pe de altă parte, premierul Dorin Recean a menționat că discuția a fost una pragmatică și deschisă, despre modalități concrete de aprofundare și extindere.

”Am reușit să trecem cu bine de iarnă cu ajutorul României și partenerilor externi. Reconfirm cetățenilor că nu suntem singuri, suntem parte a familiei de prieteni pe care putem conta întotdeauna. Romania este avocatul nostru în toate instituțiile europene, astfel putem avansa în parcursul nostru european”, a menționat Recean.

Dorin Recean a menționat și alte subiecte abordate: ”Extinderea relațiilor economice; Identificarea mai multor oportunități pentru investiții; Subiecte privind comerțul, serviciile financiar-bancare, integrarea piețelor de capital, turismul, etc.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
31 %
3.1kmh
0 %
mar
23 °
mie
23 °
joi
24 °
vin
25 °
sâm
18 °