AcasăImobilRelațiile dintre proprietarii de apartamente vor putea fi gestionate mai ușor. Ce...

Relațiile dintre proprietarii de apartamente vor putea fi gestionate mai ușor. Ce prevede Legea condominiului?

Relațiile dintre proprietarii de apartamente vor putea fi gestionate mai ușor. Acest lucru va fi posibil datorită unui proiect de lege al condominiului prezentat ieri, 29 decembrie, de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Vitalie Jacot, și înregistrat recent în Parlament.
Astfel, prin proiect se introduce posibilitatea votării prin corespondență în procesul de luare a deciziilor de către locatari, utilizarea platformelor electronice pentru expunerea opiniilor, precum și micșorarea cuantumului pentru cvorum.
De asemenea, sunt excluse costurile nejustificate suportate de asociațiile de locatari și sunt simplificate procedurile birocratice la înregistrarea în Registrul de stat al bunurilor imobile. Potrivit autorilor, proiectul va îmbunătăți legea în vigoare, prin ridicarea gradului de participare a locatarilor la administrarea imobilului, ridicarea nivelului de transparență financiară și decizională, folosirea platformelor digitale în procesul de administrare, dar și crearea unui fond special de reparație capitală a asociației.
Nu în ultimul rând, deputații afirmă că, legea va permite asociațiilor de locatari să ofere anumite înlesniri financiare pentru persoanele social-vulnerabile.
Menționăm că, Legea condominiului a fost votată de Parlament în anul 2018, dar nu a fost promulgată de președintele de atunci, Igor Dodon. Înainte de aceasta, proiectul a fost discutat de mai bine de doi ani de zile.
alocapitala
bazadedate

În rubrica ”Trei întrebări fără politică” discutăm cu Tatiana Morari

Scurtă prezentare: Tatiana Morari – directoarea Agenției de publicitate «Makler Plus». După specialitate – programator. O doamnă fermecătoare și totodată un conducător ferm...
Lantaur ro DI-4376
Chișinău
cer senin
6.1 ° C
6.6 °
5 °
53 %
2.2kmh
0 %
lun
6 °
mar
1 °
mie
1 °
joi
4 °
vin
1 °
Casalot Ro DI_4408