Industrii
AcasăActualRelațiile comerciale moldo-române, discutate la Ministerul Economiei: România va continua să sprijine...

Relațiile comerciale moldo-române, discutate la Ministerul Economiei: România va continua să sprijine ÎMM-urile din țara noastră

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba a avut o întrevedere cu o delegație română, condusă de ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu. Partea română a reiterat că vor continua susținerea pentru Republica Moldova și că sunt gata să vină cu sprijin și experiență la capitolul programe și proiecte pentru ÎMM-urile din țara noastră, foarte necesare pentru domeniul antreprenoriatului.

Părțile au discutat despre situația economică, în contextul crizei din regiune, despre lanțurile logistice, atragerea investițiilor, dar și despre provocările Întreprinderilor mici și mijlocii.

Ministrul Alaiba a comunicat colegilor români despre reformele pe care le demarăm la Ministerul Economiei și totodată le-am mulțumit pentru susținerea acordată de către România pe mai multe domenii strategice, dar și în parcursul european al țării noastre.

În Republica Moldova sunt înregistrate 1562 de întreprinderi cu capital românesc. Investiţiile în capitalul social au însumat circa 6 mlrd. MDL.

România se clasează pe locul 2 printre principalii investitori ai Republicii Moldova, după valoarea capitalului investit.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni