AcasăTransport și comunicațiiRegulamentul privind managementul spațiului aerian a fost publicat în Monitorul Oficial

Regulamentul privind managementul spațiului aerian a fost publicat în Monitorul Oficial

Regulamentul privind managementul spațiului aerian și aplicarea conceptului de utilizare flexibilă a spațiului aerian, aprobat de Guvern, a fost publicat în Monitorul Oficial de vineri, 1 octombrie.

Prin aprobarea documentului vor fi reglementate atribuţiile Autorității Aeronautice Civile – responsabilă  de realizarea politicilor în domeniul aviației civile, Ministerului Apărării și furnizorilor de servicii de trafic aerian, în prezent fiind ÎS MOLDATSA.

Regulamentul va contribui la eficientizarea cooperării între entitățile civile și militare responsabile de managementul traficului aerian care operează în spațiul aerian național, prin crearea unor noi comisii interinstituționale.

Astfel, „vor fi create trei unități interinstituționale, pornind de la organizarea procesului de gestionare a spațiului aerian național în trei niveluri. De nivelul strategic va fi responsabilă Comisia Interdepartamentală pentru Managementul Spațiului Aerian; nivelul pre-tactic – Celula de Management al Spațiului Aerian; și de nivelul tactic  – Grupul Operativ pentru Managementul Spațiului Aerian”, indică documentul.

Instituțiile responsabile vor stabili acorduri de colaborare și proceduri specifice în vederea creșterii siguranței și capacității spațiului aerian, precum și în scopul îmbunătățirii eficienței și flexibilității operațiunilor aeronavelor.

Sursă: monitorul.gov.md

alocapitala
bazadedate

Veaceslav Ioniță: Leul va continua sa se intărească până la sfârșitul anului

Pe 22 noiembrie Banca Națională a stabilit cursul oficial al leului față de euro de 19,94 lei. Aceasta este cea mai mică rată din...
MGM ro DI-4357
Chișinău
cer senin
2.1 ° C
2.7 °
0.2 °
90 %
0.9kmh
0 %
sâm
5 °
Dum
7 °
lun
12 °
mar
7 °
mie
7 °
Policontract DI_4403