AcasăMass-mediaRegulamentul privind ajutorul acordat de către România a fost publicat în Monitorul...

Regulamentul privind ajutorul acordat de către România a fost publicat în Monitorul Oficial

Monitorul Oficial a făcut astăzi public Regulamentul privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern acordat de către România, destinat suportului agricultorilor afectați de seceta din 2020, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Executivului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, va stabili lista potențialilor beneficiari și cuantumul de motorină corespunzător nivelului de afectare de secetă, în conformitate cu prevederile Regulamentului.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va prezenta Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, inclusiv Comisiei interdepartamentale pentru ajutoarele umanitare, lista potențialilor beneficiari de ajutorul umanitar extern oferit de România, în limita cantității de 6000 tone de motorină, în vederea luării unei decizii de repartizare corespunzătoare a acesteia. Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului material în motorină va constitui 21 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Informația despre data-limită de depunere a cererilor, inclusiv lista prealabilă a potențialilor beneficiari de ajutor, va fi plasată pe paginile web oficiale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură și Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Controlul asupra executării prezentei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, iar decizia intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Conform Regulamentului aprobat de Guvernul de la Chişinău, ajutorul se acordă solicitantului care a suferit prejudiciu ca urmare a secetei înregistrate în anul 2020 la culturile de fitotehnie. Ajutorul se acordă dacă, potrivit actelor de constatare, seceta a afectat 60% și mai mult din recolta culturilor de fitotehnie, pentru recolta anului 2020. În scopul obținerii ajutorului, solicitantul trebuie să întrunească următoarele condiții: să demonstreze deținerea sau faptul prelucrării suprafețelor de teren însămânțate cu culturi de fitotehnie, pentru recolta anului 2020; actele de constatare prezentate să conțină date veridice și să fie întocmite în termenul stabilit de prevederile Regulamentului.

Sursă: monitorul.gov.md

alocapitala
bazadedate

„Trei întrebări fără politică” cu Iurie Ambros

Astăzi, la noi întrebări răspunde Iu. Ambros. Despre acest participant la dialog putem să vorbim mult. Însă vom spune concis: Iurie Ambros – este...
Chișinău
cer senin
13.3 ° C
13.3 °
12.2 °
77 %
0.5kmh
0 %
lun
17 °
mar
13 °
mie
14 °
joi
11 °
vin
20 °