Industrii
AcasăConstrucțiiRegia Autosalubritate va selecta sticla și plasticul din deșeurile solide ale capitalei

Regia Autosalubritate va selecta sticla și plasticul din deșeurile solide ale capitalei

Întreprinderea Municipală “Regia Autosalubritate” va selecta materialele reciclabile din deșeurile solide colectate din Chișinău.
Șeful Întreprinderii Municipale “Regia Autosalubritate”, Dumitru Vulpe, a declarat în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalității de astăzi că întreprinderea este pregătită să semneze, în urma unei licitații, contracte de vânzare a materialelor de plastic și sticlă colectate din deșeurile solide din oraș. Vulpe a solicitat construcția unui acoperiș pe un teren din cadrul instituției, care va face posibilă colectarea materialelor reciclabile și pe timp de ploaie ori ninsoare. „În același timp, construcția acestui acoperiș ar reduce din cheltuielile de depozitare a gunoiului la poligonul din Țânțăreni, deoarece deșeurile ude trag mai greu la cântar”, a declarat Vulpe.

De asemenea, funcționarul a declarat că procesul de colectare a deșeurilor menajere se desfășoară în regim obișnuit, 38 de camioane aflându-se pe rutele obișnuite de colectare.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că mâine, 26 ianuarie, va avea loc o ședință de lucru cu responsabilii “Regiei Autosalubritate” în care se va analiza procesul de gestionare și selectare a materialelor reciclabile din deșeurile menajere.

Sursa: moldpres.md

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Birotix Com ro DI-4407
Chișinău
cer acoperit de nori
2.7 ° C
3.2 °
2.7 °
99 %
3.1kmh
100 %
lun
3 °
mar
6 °
mie
5 °
joi
4 °
vin
3 °
Intertext ro DI-4356